Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 27 Temmuz 2017 - 12:03 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Turan’dan CHP’ye: “CHP, büyümeyen ergen gibi davranmaya devam ediyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin Mecliste iç tüzüğü protesto etmesine ilişkin, "CHP tabiri caizse hiç büyümeyen bir ergen çocuk gibi...

AK Parti Grup Başkanvekili Turan’dan CHP’ye: “CHP, büyümeyen ergen gibi davranmaya devam ediyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin Mecliste iç tüzüğü protesto etmesine ilişkin, "CHP tabiri caizse hiç büyümeyen bir ergen çocuk gibi davranmaya devam ediyor. Oysa biz daha sorumlu bir muhalefeti, daha sorumlu bir siyasal yaklaşımı bu ülke için kazanım olarak görürüz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Merkezi'nin önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Meclisin gündeminde iç tüzük değişikliğinin olduğunu belirten Turan, "Bununla ilgili bölüm görüşmeleri, madde görüşmeleri büyük oranda bitti, bugün nihayete ereceğini düşündüğümüzü bir yasal süreç söz konusu. Dün gece Meclisin bitmesinden sonra ana muhalefet partisinin sabaha kadar Mecliste oturup hiç kimsenin olmadığı, zabıt katiplerinin, divan heyetinin, diğer muhalefet partilerinin, iktidar partilerinin olmadığı bir ortamda kendi aralarında çalıp kendi aralarında oynadıklarını öğrendik. CHP tabiri caizse hiç büyümeyen bir ergen çocuk gibi davranmaya devam ediyor. Oysa biz daha sorumlu bir muhalefeti, daha sorumlu bir siyasal yaklaşımı bu ülke için kazanım olarak görürüz. İç tüzükteki değişikliklerde asla iddia edildiği gibi bir söz kesme, yasal faaliyetlerin engellenmesi, muhalefetin sesinin kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Eğer böyle olsaydı bir başka muhalefet partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi buna "evet" der miydi? Bir muhalefet partisi kendi sesinin kısılmasına evet der miydi. Asla ses kesilme diye bir şey söz konusu değil, aksine daha verimli çalışmanın, bir takım uzun saatlerce süren kağıt okumalarının, bir takım teknik sorunların çözülmesini gözeten bir düzenlemeden bahsediyoruz. Hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin hem AK Parti'nin ortak ortaya koyduğu bir metindir. Asla muhalefetin sözünün kesilmesi söz konusu değildir ancak CHP'nin son dönemde özellikle Mecliste söyleyeceği sözü olmayınca, halkı ikna edemeyince sokak eylemleri tarzı farklı eylemler yapması bir ritüel haline geldi. Bunun ben toplumsal karşılığı olmadığını görüyorum. Kendilerini daha sorumlu olmaya, Meclisin mehabetine yakışan bir tavır içerisinde olmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin, "Bugün Meclis iç tüzük görüşmeleri tamamladıktan sonra tatile girecek mi? HDP'li iki vekilin dosyası var, onlar da genel kurulun gündemine gelecek mi?" sorusuna Turan, "Daha önce Mecliste görüşülen HDP'li iki milletvekiliyle ilgili bir komisyon raporu vardı biliyorsunuz. Bununla ilgili komisyonlar çalışmalarını yapmışlardı. Genel kurulumuzda savunmaları uzun süre yapıldı. Bugün oylama söz konusu olacak, eğer vekillerimizin takdiri devamsızlıktan kaynaklı dosyalardaki iddialardan kaynaklı evet yönünde olursa iki tane HDP'li vekilin vekilliğinin düşmesi sağlanmış olacak. Milletvekilliği bir sorumluluktur, bu sorumluluğu yerine getirmeyen kim varsa bununla ilgili yasal mevzuat yerine getirilecektir" karşılığını verdi.

Turan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün Meclisimiz bir güzel çalışmaya daha imza atacak, 4 partinin ortak teklifiyle kültür varlıklarımızın özellikle halk arasında yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin araştırılması olarak ifade edilen bir komisyon söz konusu olacak. 4 partinin ortak imza vermiş olması kıymetlidir. Bu eserlerimizin araştırılıp hangi tedbirlerin alınması gerektiğiyle ilgili kanaatin ortaya konulması önemlidir. Meclisimizin de bu konuda güzel bir çalışmaya öncülük edeceğini düşünüyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber