Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, kamu yatırımlarını inceledi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan ilçesinde kamu yatırımlarını inceledi.Elbistan ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Ünal, inşaatı devam eden ve...

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, kamu yatırımlarını inceledi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan ilçesinde kamu yatırımlarını inceledi.

Elbistan ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Ünal, inşaatı devam eden ve tamamlanan kamu yatırımlarını inceledi.

Yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi'ni gezen Ünal, burada yetkililerden bilgi aldı.

Elbistan'ın doğalgaz ihalesi için mayıs ayında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile ilçeye geleceklerini belirten Ünal, "Bakanımız ihaleyi kazanan firmayla burada sözleşme imzalayacak" dedi.

Temeli atılacak, 350 yataklı Elbistan Devlet Hastanesi'ne deprem izolatörleri konulacağını belirten Ünal, bunun da Türkiye'den 3 yerde olduğunu söyledi.

- "Türkiye'nin en iyi hastanesi olacak"

Türkiye'nin en iyilerinden biri olacak Elbistan Devlet Hastanesinde izolatörler sayesinde 8 şiddetinde deprem bile olsa doktorların ameliyat yapabileceğini vurgulayan Ünal, "Bölge hastanesinin izolatörleri geliyor. Elbistan deprem bölgesinde olduğu için deprem izolatörleri çok önemlidir. Türkiye'nin en iyi hastanesi olacak. Türkiye genelinde bu hastaneden 3 tane var. Bir taneside Elbistan'da olacak. Burada 8 şiddetinde deprem olsa, doktor ameliyatını yapabilecek" diye konuştu.

Elbistan'da büyük projelerin tek tek hayata geçtiğine dikkat çeken Ünal, plan ve projesi tamamlan 54 derslikli büyük bir İmam Hatip Lisesi yaptıklarını belirterek, okulda tatbikat camisi ve yurdunda bulunduğunu, derslik sorununun da kalmayacağını kaydetti.

Adliye binasının yapıldığını, Göksun-Elbistan ve Malatya yolunun ihalesinin de seçimden önce bitireceklerini aktaran Ünal, "Elbistan’ın hizmetle ilgili bir sorunu kalmayacak. Kapalı spor salonu yıkılacak ve yerine 3 bin kişilik spor salonu yapılacak. Sentetik çim saha yaptık. Gençlik Merkezinin etrafında tenis kortu ve kapalı halı saha yaptık" dedi.

- "Elbistan kent kimliğine kavuşacak"

Elbistan'ın Dulkadiroğlu beyliğinin merkezi olduğunu dile getiren Ünal, şimdi Ulu Cami etrafında eski Elbistan'ı yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

Ulu Cami, Selçuklu Hamamı, Ceyhan Cami, Himmet Baba Camisini içine alan bölgede Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Elbistan'ın eski tarihi kimliğini ortaya çıkaracaklarını ifade eden Ünal, "İnsanlar buraya baktığında Elbistan beylik başkenti diyebilecek. Diğer yandan yeni yapılan hükümet binasıyla, polisevini kent müzesi yapıyoruz. Arada kalan bölüm meydan olacak. Elbistan kent kimliğine kavuşacak. Bu hizmetleri 2019 yılına kadar tamamlayacağız" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber