Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 09:38 Yorum: 0

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter:

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, dünyanın en büyük ekonomileri arasına...

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter:

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek için güçlü adımlar atan Türkiye'nin, istikrarlı büyüme ve kalkınma yolunda tek seçeneğinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Parti liderlerinin karşılıklı açıklamaları ile tekrar ülke gündeminin ilk sırasına oturan başkanlık sistemi ve anayasa tartışmalarına değinen Huriye Biter, sivil anayasa ve başkanlık sisteminin Türkiye'nin en acil ihtiyaçları arasında yer aldığını belirtti.

Ülke yönetiminde istikrarın önemine vurgu yapan Biter, "Başkanlık sistemi, devletimize hızlı karar alma ve çok daha çabuk hareket etme imkanı sağlayacak, kısır çekişmelere, engellemelere ve karmaşaya son verecek" dedi.

'Kaybedecek zaman yok'

Başkanlık sisteminin koalisyon ihtimalini ortadan kaldırarak, yönetimde istikrarı sağlayacağını kaydeden Biter, "Koalisyonun bu ülke için bir alternatif olmadığını 7 Haziran seçimleri sonrasında tekrar gördük. Bu milletin, aynı sıkıntılı süreçleri tekrar yaşamaması için başkanlık sistemine acilen geçilmeli. Bu ülkenin kaybedecek bir dakikası bile yok" şeklinde konuştu.

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, Türkiye'de başkanlık sistemi ile birlikte demokratik kültürün daha da zenginleşeceğini, temsil kabiliyetinin artacağını belirtirken, aksi yönde bir düşüncenin asla mümkün olmadığını ifade etti.

'Darbe anayasasından kurtulmalıyız'

Türkiye'nin artık darbe anayasası ile idare edilmemesi gerektiğini ifade eden Biter, "1982 darbe anayasası, bu milletin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Tamamen sivil bir anayasaya ciddi anlamda ihtiyacımız var" diye konuştu.

Huriye Biter, meclisin gerekli hazırlık ve çalışmaları yapıp, halkın onayına sunması halinde, hem başkanlık sistemi hem de yeni anayasa konusunda milletin en doğru kararı vereceğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber