Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

AK Parti İl Başkanlığı'nın STK'lara yönelik temayül yoklaması

AK Parti İl Başkanı Küreci:

AK Parti İl Başkanlığı'nın STK'lara yönelik temayül yoklaması

MUĞLA (AA) - AK Parti Muğla İl Başkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yönelik temayül yoklaması gerçekleştirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında ildeki STK üyeleri, 34, AK Parti Milletvekili aday adayı için oy kullandı.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa bir siyasi partinin STK temsilcileri ile temayül yoklaması yaptığını, aday tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu çerçevede teşkilat bazında temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Aday belirleme komisyonlarının çalışmalarının devam etiğini anlatan Küreci, "Merkez Yürütme Kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edilmesi planlandı. STK’ların katıldığı temayül yoklamasını binlerce kişi ile gerçekleştirdik. STK’lar temayül yoklamasına büyük ilgi gösterdi" dedi.

Küreci, önümüzdeki süreçte vatandaşların da görüşlerinin alınacağına işaret ederek, "Vatandaşlarımıza yönelik 'ilinizde kimi aday olarak görmek istiyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti devletine kim daha fazla katkı sunabilir' diye çok kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde genel merkezimiz en doğru karar verecektir. Çok büyük vebali olan milletvekili görevine liyakatli, ehliyetli kişiler seçilecektir" diye konuştu.

Küreci, temayül sonuçlarının konulacağı çuvalların mühürlenip genel merkeze gönderileceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber