Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 10 Aralık 2016 - 16:26 Yorum: 0

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay:

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Kürt sorununu bitirdiklerini ifade ederek, "Kürt sorununun özü,...

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay:

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Kürt sorununu bitirdiklerini ifade ederek, "Kürt sorununun özü, Kürtçe üzerindeki yasaktır, Kürt kimliğinin inkarıdır, Kürtler üzerindeki asimilasyondur, Kürtlere karşı yapılan ayrımcılıktır. Bugün devlet televizyonlarında dünyanın en kaliteli Kürtçe yayını, TRT televizyonlarında yapılmaktadır" dedi.

AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay ,AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Genel Merkez İl İnsan Hakları Başkanları Birim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, insan hakları konusunun genellikle bir muhalefet söylemi olarak görüldüğünü belirterek, "Amerika, Irak'a "İnsan hakları ve demokrasi götüreceğiz" diye yola çıktı. Saddam'ın yönetimi altında insanlar hiç olmazsa ölmüyordu, baskı altında yaşıyorlardı, demokrasileri yoktu evet ama sistematik bir biçimde ölmüyorlardı. ABD, Irak'a geldikten sonra her gün ortalama 100-200 insan, şiddet olaylarından dolayı ölüyor. Evet, demokrasinin Irak'a maliyeti bu" diye konuştu.

İşkenceye asla tolerans tanımadıklarını ve hapishanelerde kötü muameleyi tamamen bitirdiklerine değinen Aktay, "Türkiye ifade özgürlüğü noktasında Avrupa'nın çok çok ilerisinde" ifadesini kullandı.

"Kürt sorununu bitirdik"

"Kürt sorununu gerçekten bitirdiğimiz için "Kürt sorunu yoktur" diyoruz" diyen Aktay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürt sorununu bitirdik dediklerinde Kürt sorununu görmezden gelen, küçümseyen bir yaklaşım sergiliyorlar şeklinde ciddi eleştiriler alıyoruz. Geçmişte, Kürt sorunu yoktur diyenler, aslında Kürt yoktur diyorlardı, Kürt sorununu tamamen yok saymak ve Kürtlerle ilgili bu ülkede yapılacak hiçbir reformun olmadığını söylemek adına söylüyorlardı. Şimdi biz, Kürt sorununu gerçekten bitirdiğimiz için Kürt sorunu yoktur diyoruz. Kürt sorununun özü, Kürtçe üzerindeki yasaktır, Kürt kimliğinin inkarıdır, Kürtler üzerindeki asimilasyondur, Kürtlere karşı yapılan ayrımcılıktır. Bugün devlet televizyonlarında dünyanın en kaliteli Kürtçe yayını, TRT televizyonlarında yapılmaktadır. Lütufta bulunmuyoruz, kusura bakmayın ama bunu da biz yaptık, bir teşekkürü de hak etmiyor muyuz? Bazen tiksintiyle karşılanabilecek bir tavır oluyor" diye konuştu.

"Terörle mücadele de bir insan hakkıdır"

PKK ve terör örgütü meselesini de çözdüklerini belirten Aktay, "Terörle mücadele evet biraz kanlı olur, biraz acılı olur ama terörle mücadele de bir insan hakkıdır. Çünkü terör, insanların haklarını en fazla ihlal eden unsurdur. Terör örgütü, masum ve sivil insanları katlediyor, hendekler kazarak şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. Devlet, oranın insanlarının hakkını daha fazla gözetmek durumundadır. Şu anda terör örgütünün saflarında binlerce 18 yaşın altında çocuk var. Hiç kimse bunlara değinmiyor, bu bir çocuk hakkı ihlalidir."

Hapishanelerde gazeteciler var diye ortalığı velveleye verenlerin olduğunu söyleyen Aktay, "Bir ülkenin hapishanesinde, gazetecilik mesleğinden dolayı herhangi bir insanın tutuklu olması bizim için de bir insan hakkı ihlalidir. Bugün Türkiye'de "gazeteci" diye bize yutturmaya kalkıştıkları insanların hiçbirisi gazeteci değil. Evet, gazetecilik de yapan teröristler, suçlular, gazeteciliği başka suçları için paravan olarak kullanan insanlar birçoğu" değerlendirmelerinde bulundu.

Aktay, herkesin Suriye'deki amacının başka olduğunu kimsenin insan haklarını düşünmediğini de kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber