Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Mart 2017 - 11:28 Yorum: 0

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: “Bizim gelecekte yetkiye değil, gençlerimize ihtiyacımız var”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Anayasanın 8'inci, 104'üncü ve 105'inci maddesi, Cumhurbaşkanı ve bizlere öyle büyük yetkiler veriyor...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: “Bizim gelecekte yetkiye değil, gençlerimize ihtiyacımız var”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Anayasanın 8'inci, 104'üncü ve 105'inci maddesi, Cumhurbaşkanı ve bizlere öyle büyük yetkiler veriyor ki, bizim şu anda yetkiye ihtiyacımız yok. Bizim gençlerimize ihtiyacımız var" dedi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları ve Üsküdar İlçe Gençlik Kolları tarafından "Buyrun! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" sloganıyla "Genç Kürsü" programı düzenlendi.

Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci'nin yanı sıra İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Taha Ayhan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile gençler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlçe Gençlik Kolları tarafından hazırlanan bir video gösterildi. Gösterimin ardından sahnede bir konuşma yapan Dr. Temurci, "Genç kardeşlerimizle samimi bir ortamda bizleri bir araya getirdiği için İl Gençlik Kolları Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki, 18 maddeyi en çok merak eden ve araştıran gençlerdir. Gençlerimiz merak ediyor. 18 seçilme yaşı meselesi, bu konuların başında geliyor. Onların merakı ve dinamizmi geleceğimize katkı sunuyor. Onlar geçmişle günümüz arasındaki gelişmeleri iyi takip ediyorlar. Tarihi ve geçmişi olmayanın geleceği olmaz" dedi.

"Egemenlik milletinse, millet neden kendi anayasasını yazamamıştır"

Temurci, "Bize, "neyiniz eksik" diyorlar. Bizim şu an Allah'a şükür hiçbir şeyimiz eksik değil. Şu an için başkanlık ya da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istemiyoruz. Biz 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük ki, milletin üzerine tanklar sürüldü. Millete ateş edildi. Vesayetçiler merhum Adnan Menderes'i darağacında asıp, astıkları ipin parasını ailesinden isteyecek kadar alçaktır. Onların bu topraklarda 15 Temmuz'da tekrar ortaya çıktıklarını gördük. Cumhurbaşkanlığı makamı, 1982 anayasasıyla birlikte hiçbir zaman iktidara gelemese de, sürekli fikri olarak iktidarda olacak CHP'nin projesiydi. Bu proje, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile birlikte çöktü. Projeyi yapanlar, Cumhurbaşkanı olacak kişinin hep emekli general ve yargıç olacağını düşündüler. Biz şu anda 1982 anayasasıyla ilgili konuşurken, bu anayasayı yapanların 1980 darbesini yapanlar olduğunu unutmayalım. Anayasalar, milletlerin en üst kanunudur. Yani yasaların babasıdır. Madem egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. O zaman millet neden kendi anayasasını yazamamıştır? Temel sorun budur" diye konuştu.

"Bizim gelecekte yetkiye değil, gençlerimize ihtiyacımız var"

Başkan Temurci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Anayasaların, devletin yapmaya çalıştığı birtakım meselelerde, milleti koruması lazım. Anayasanın görevi; devletin hukuk dışına çıktığı durumda, milleti koruyan bir mekanizmaya sahip olmasıdır. Fakat Türkiye'de bu durum tam tersidir. Türkiye'de anayasalar, milleti hizaya getirmek için kullanılmıştır. Mesela laiklik bunlardan biridir. Biz şu an anayasasının 4 maddesini değiştirmiyoruz. Din, vicdan özgürlüğü, insan hakları ve demokrasi bizim için çok önemlidir. Mevcut Anayasanın 8'inci, 104'üncü ve 105'inci maddesi, cumhurbaşkanı ve bizlere öyle büyük yetkiler veriyor ki, bizim şu anda yetkiye ihtiyacımız yok. Bizim gençlerimize ihtiyacımız var. Biz bu ülkede tekerleğin bir daha tersine dönmesini istemiyoruz. Sizler bu ülkede hiçbir zaman eli bağlı olmayan, diz çökmeyen bir Cumhurbaşkanı ile büyüdünüz. Seversiniz veya sevmezseniz ama bir yerde gördüğünüzde, "Türkiye'yi ancak böyle bir adamın temsil etmesi gerekiyor" dediğinizi biliyorum. Gelecekte bizim gençlerimiz, millete ait olmayan iktidarlarla yaşamasın."

Başkan Temurci, konuşmasının ardından Başkan Av. Ayhan ile birlikte gençlerin sorularını yanıtladı. Program İl ve ilçe yöneticilerine plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber