Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Şubat 2018 - 16:43 Yorum: 0

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Siyasi yankesicilik cümlesini ifade edenler, aynaya baktıklarında ve 1946'dan itibaren seçimlerde yaşananlara...

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Siyasi yankesicilik cümlesini ifade edenler, aynaya baktıklarında ve 1946'dan itibaren seçimlerde yaşananlara baktıklarında, aslında siyasi yankesicinin kendileri olduğunu çok net görecekler" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Külünk, korsan taksicilikle mücadele kapsamında Kasım 2017'ye kadar 2 bin 873 "Uber" aracı ve 6 bin 600 "Uber" kullanıcısına para cezası kesildiğini söyleyerek, "Hem yasaların hem de meşru zeminde aldıkları yetkiyle çalışan taksicilerin haklarının küresel korsan taksicilik "Uber" tarafından tehdit ediliyor. Taksicilerin ve Belediyelerin el ele vererek "Uber'e karşı yeni strateji geliştirmesi gerekiyor. Aksi halde ciddi sıkıntılar yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

'Uber'in müşterisinin ve kendisiyle çalışan hususi araç sahiplerini suça teşvik ettiğini kaydeden Külünk, "Yasa tanımaz küresel korsan taksicilik uygulaması, Türkiye'de yasaları tanımadığını, bu konuda kendi alanlarında bir ceza söz konusu olursa, bu cezayı hem müşteri hem de araç sahibi adına ödeyerek devlete kafa tutma cüreti göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletine kimse kafa tutamaz, tutamayacaktır da. Nasıl "booking'de, acentelerin karşı karşıya kaldığı tehdidin ardından yargı, konuya dair dikkat kesilerek attığı adımla konunun çözümüne dair mesafe aldıysa şimdi de yargıyı göreve davet ediyorum; iç hukuku tanımamayı açık bir süreklilik haline getiren "Uber'e karşı yargı mutlak suretle Türkiye'nin iç hukukunu korumak ve de taksi esnafının meşru hukukunu korumak, adaleti tesis etmek üzere adım atmalıdır" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özel'in seçim ittifakına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Külünk, "Bu yerli ve milli duruşun ittifakıdır. Dolayısıyla bu ittifakı politize etmenin anlamı yok. Nihayetinde ittifakın açık amiral gemisi AK Parti hareketidir" diye konuştu.

CHP'li Özgür Özel'in "siyasi yankesicilik" olarak tanımladığını hatırlatan gazeteciye Külünk, "Siyasi yankesicilik cümlesini ifade edenler, aynaya baktıklarında ve 1946'dan itibaren seçimlerde yaşananlara baktıklarında, aslında siyasi yankesicinin kendileri olduğunu çok net görecekler. İktidar olmaktan kaçan, korkan bir ana muhalefetle karşı karşıyayız. Kendileri şimdi PKK'nın Ankara'daki smokinlileriyle ittifak etmenin arayışı içerisindeler ve asıl kendi içlerindeki kırılmayı engellemeye çalışıyorlar. Çünkü CHP'nin içerisinde mandacılar ile yurtseverler arasında ciddi bir mücadele var" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber