Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Ağustos 2016 - 16:53 Yorum: 0

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican; "Merkezi hükümetimiz ve Yerel Yönetimden ikinci işbirliği"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ile ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenleri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican; 'Merkezi hükümetimiz ve Yerel Yönetimden ikinci işbirliği'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ile ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenleri tamamlamasından sonra bakanlığımız üzerine düşeni yapmıştır. Bu proje, İZBAN'dan sonra yerel yönetim ile merkezi hükümetimizin ortaklaşa yapacağı ikinci çalışma olacaktır" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Delican şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı Körfez'in temizlenmesi ve limanın rehabilitasyonu projesinde artık sona gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlanan son rapora onay vermesinin ardından ÇED süreci artık tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenleri tamamlamasından sonra bakanlığımız üzerine düşeni yapmıştır. Bu proje, İZBAN'dan sonra yerel yönetim ile merkezi hükümetimizin ortaklaşa yapacağı ikinci çalışma olacaktır. Proje ile birlikte hem liman büyüyecek hem de körfez sirkülasyon kanalları ile kısa sürede temiz hale gelecektir. İzmir'e ilgisini her fırsatta gösteren Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere İzmir adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra hepimizin üzerine düşen resmi olarak askıya çıkan projeye sahip çıkmak, yerel yönetim-merkezi hükümet işbirliğini taçlandırarak sürdürmektir. İzmirli hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Proje ne?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün ortak girişimiyle hayata geçirilmesi planlanan "İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nde, İzmir Körfezi'nin temizlenerek yeniden yüzülebilir hale getirilmesi ve Liman'ın 3. nesil gemilere açılarak ticaret hacminin artırılması amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber