Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Türkiye'nin beka mücadelesi içerisinde olduğunu belirterek, geçmişte olduğu gibi ülkenin sadece beka mücadelesine odaklanarak kalkınma gündeminden uzaklaştırılması ve ülkenin zenginliklerinin harekete geçirilmesinin durdurulmasıyla oynanan oyunların amacına ulaşmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Tarihten derslerini aldıklarının altını çizen Recep Konuk, "Bu ülkede hem huzuru muhafaza edeceğiz hem de kalkınma gündemimizden bu ülkenin zenginliklerine zenginlik katma gündemimizden ve yatırım gündemimizden taviz vermeyeceğiz. Biz devletimizin beka mücadelesine ne kadar önem veriyorsak, milletimizin refah mücadelesine de o kadar önem veriyoruz ve ikisini de aynı anda ve eş zamanlı yürütüyoruz" dedi.

"AK Parti var olduğu sürece bu vatan toprağı üzerinde hiç kimsenin ameliyat yapmasına izin verilmeyecek"

Milletvekili Konuk, Türkiye'nin belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli sürecini yaşadığını ifade ederek içeriden dışarıdan, açık kapalı saldırılarıyla karanlık emellerini çeşitli maskelerle gizleyen bazı mihrakların Türkiye üzerinde operasyon yapmaya çalıştığını belirtti. Milleti birbirinden ayırmaya, karşı karşıya getirmeye, vatan toprakları üzerinde ameliyatlar yapmaya çalışan güçler olduğuna dikkat çeken Recep Konuk, ülke olarak, millet olarak daha önce de defalarca verilen varlık yokluk imtihanından, daha da önemlisi birlik imtihanından geçtiklerini, bu milletin tarih sahnesinde çıktığı her birlik imtihanından, varlık yokluk imtihanından alnının akıyla, birbirine sahip çıkarak, birliğine ve birbirine sarılarak daha da güçlü ve güçlenerek çıktığını vurguladı. Konuk, "İçerideki ve dışarıdaki hainlerin korkusu bu ülkenin, bu milletin tarihi iddialarına sahip çıkacak güce ve kudrete erişmesidir. Onlar ne yaparsa yapsın bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Onlar istedi diye bu millet sinmeyecek. Onlar istedi diye bu devlet geri adım atmayacak. Onlar istedi diye kabuğumuza geri çekilmeyeceğiz. AK Parti var olduğu müddetçe hiç kimse 79 milyon vatan evladı ve 780 Bin Kilometrekare vatan toprağı üzerinde ameliyat yapamayacak" şeklinde konuştu.

"Diplomasi kurnazlığı ve küresel ekonominin tetikçi kurumları devrede"

Türkiye'nin ne zaman ufkunu manevi coğrafyasına çevirse, kendisi için istediği adaleti mazlum milletler içinde talep edebilecek kudrete ulaşsa, ne zaman Türkiye gücüne güç katıp dünya pazarlarında pay sahibi olmaya başlasa alelacele bir oyunun içine çekildiğini ifade eden TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, "Oyun hep aynı aktörler değişse de hedef değişmiyor. Hedefleri, huzurumuz, hedefleri kalkınmaya büyümeye tahsis ettiğimiz enerjimizi kavga ile iç kargaşa ile tüketmek. Ancak bu sefer Türkiye'yi kendileri, kendi karanlık emelleri için o kadar büyük tehlike görüyor olmalılar ki topyekun bir hücum başlattılar. Darbe girişimi ve bölücü terör dalgasıyla bozamadıkları istikrarı şimdi diplomasi kurnazlıkları, küresel ekonominin tetikçi kurumlarının ahlak ve kural dışı proje yönlendirmeleri ile bozmaya, Türkiye'yi yolundan çevirmeye çalışıyorlar. Bu millet darbeyi önledi mi? Önledi. Teröre teslim oldu mu? Olmadı. Evellallah, diplomasi adı altında kurulan tuzaklara da düşmeyecek, ekonomi tetikçilerinin oluşturmaya çalıştığı panik havasına da kapılmayacak" ifadelerini kullandı.

"Biz tarihten dersimizi aldık. Beka mücadelesinin yanında refah mücadelemizi de eş zamanlı sürdürüyoruz"

Ülkenin önemli bir eşikten geçtiğini ifade eden Recep Konuk, "AK Parti ve hükümetimiz her şeyin farkında. Milletimiz de her şeyin farkında. Evet, ülkemiz bir beka mücadelesi veriyor. Evet, ülkemiz önemli bir eşikten geçiyor. Evet, siyasetin en önemli gündem maddesi birliğimizi ve vatanımızı muhafaza etmektir. Ancak AK Parti olarak biz bu önemli gündeme rağmen bu ülkenin kalkınma, yatırım ve demokrasi gündeminden kopmasına müsaade etmememiz gerektiğinin de idrakindeyiz. Daha önce onlarca hükümet geldi geçti. Bugün oynanan oyunlar onların bazıları icradan sorumluyken de oynandı. O oyunların o zamanlar sahnelendiği dönemlerde devletin en büyük zaafı vatandaşın gündemini ihmal etmesi, unutması veya önemsememesi, ötelemesi oldu. Tarih niçin var? Ders alınsın diye. Biz tarihten dersimizi aldık. Daha önceki bazı dönemlerde bu oyunların sahneye konulduğu dönemlerde devlet veya hükümetler sadece beka sorununa odaklanıp kalkınma gündeminden uzaklaştığında, bu memleketin zenginliklerini harekete geçirme görevine bir süreliğine ara verdiğinde aslında oyunu sahneye koyanların istediğini yaptılar. Yani Türkiye'ye sahip çıktıklarını zannederek milleti unuttular. Biz tarihten dersimizi aldık. Bu ülkede hem huzuru muhafaza edeceğiz hem de kalkınma gündemimizden bu ülkenin zenginliklerine zenginlik katma gündemimizden, yatırım gündemimizden taviz vermeyeceğiz. Zengin bir memleketimiz var. Altı üstü hazinelerle dolu bir memlekete sahibiz. Bugün göğüslemek zorunda kaldığımız saldırıların AK Parti hükümetleriyle birlikte o hazineleri açtığımız, o hazineleri değerlendirip milletimizin gücüne güç katması için çırpındığımız, o hazineleri değerlendirdikçe bu memleketin kudretine kudret kattığımız için olduğunu biliyoruz. O nedenle de biz altı üstü hazinelerle dolu bu memleketin altındaki hazineleri de üstündeki hazineleri de bu millet için ekonomiye kazandırmaya devam edeceğiz. Bu gayemizden geri adım atmak, bu gayemize ara vermek yok. Darbeye de, teröre de fukaralaşmaya da, yoksullaşmaya da, yokluğa da geçit yok. Kalkınma hamlemizi durdurursak, yatırımlara ara verirsek milletimizin fukaralaşmasına göz yumarsak darbeciler ve teröristler işte o zaman amaçlarına ulaşır. O nedenle biz devletimizin beka mücadelesine ne kadar önem veriyorsak, milletimizin refah mücadelesine de o kadar önem veriyoruz ve ikisini de aynı anda ve eş zamanlı yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

"Onlar Anadolu insanını tanımıyorlar, onun için hep kaybetmeye mahkumlar"

Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte AK Parti'nin karşısında duranlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık düşmanlık sergileyenlere, darbecileri aklamaya çalışanlara ve terör örgütü ile iş tutanlara dikkatle bakılması gerektiğini ifade eden Recep Konuk, "O fotoğraf, o simalar zaten kimin doğru yerde, kimin milletin yanında durduğunu anlamak ve anlatmak için yeterlidir. Bir politikacının veya bir partinin başarısını ölçmek için kulak kabartılacak ses dostlarının alkış sesinden ziyade düşmanlarının çıkardığı diş gıcırtısıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkenin kaderini öyle bir değiştirdi ki, AK Parti öylesine bir değişime imza attı ki, artık diş gıcırtısını geçtik, bu ülkeye ve bu millete düşman olanların sinirden dişlerinin kırılma seslerini duymaya başladık. Onları bu kadar öfkelendiren, bu kadar kontrolden çıkarıp, açık düşmanlığa mecbur bırakan, asıl karanlık niyetlerini açık açık söyleyecek kadar kontrolden çıkaran milletimizin, bu milletin sizin yüksek şuurunuz ve dik duruşunuzdur. Onlar Anadolu insanını tanımıyorlar, onun için hep kaybetmeye mahkumlar" diye konuştu.

"Bu mücadelede sürerken karaman projeleri de her zaman gündemimizde"

Ankara'nın tek gündem maddesinin terörle, darbecilerle mücadele, sınırların dibindeki gelişmelere karşı ülkenin çıkarlarını savunmaktan ibaret olmadığını da ifade eden Recep Konuk, Karaman yatırım ve projelerinin de gündemlerinde olduğunu belirterek, "O konular ne kadar gündemdeyse, ekonomi de o kadar gündemimizdedir, Karaman'ın projeleri de o kadar gündemimizdedir. Mesela, sıcak gündemin arasında çok yer bulmasa da Orta Vadeli Ekonomik Programı daha geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız açıkladı. Yatırım teşviklerinden eğitime kadar onlarca başlık altında açıklanan program Türkiye'nin 2023 hedeflerinden geri adım atmadığının da ilanıydı. Darbeydi, Suriye meselesiydi derken Karaman'ın projeleri ve işleri unutulur mu acaba diye hemşehrilerimizin bazılarının aklına takılabilir. Hiç kimse endişe etmesin, Karaman'ın işlerini, projelerini siz unutsanız bile biz unutmayız. Geçtiğimiz hafta içinde hem Sayın Başbakanımız ile hem de Sayın Zeybekçi ile Serbest Bölge'nin üretim üssü olması için yapılacakları müzakere ettik. Elma için dış pazarlarda avantaj sağlayabileceğimiz bir yol bulmak için yapılabilecekleri konuştuk. Öncelikli olarak navlunla başlayan bir süreç için hem yazılı müracaatlarımız oldu hem de girişimlerde bulunduk. Gerek hızlı tren gerekse havaalanı ile ilgili süreci de yakından takip ediyoruz. Hızlı trende hukuki süreçlerden kaynaklanan gecikmeler yaşanmış olabilir ama bu da hukuk devleti olmamızın gerekleridir. Hızlı Tren Servisi önümüzdeki aylarda devreye girerken yaklaşık 115 Milyon TL'lik yatırım bedeli ile elektrifikasyon ve gar binamızdaki peronlarla birlikte de 2017 sonu itibariyle hizmete girmek üzere ihalesi tamamlandı. Ayrıca Konya, Karaman Ulukışla Sinyalizasyon Sistemi yaklaşık 130 Milyon TL bedel mukabili 2017 yılı sonunda bitirilmek üzere ihalesi tamamlandı. Bunun yanı sıra 250 Milyon TL'ye mal olacak 124 kilometre uzunluğundaki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı'da 2019 yılı itibariyle devreye alınmak üzere ihalesi bitti yüklenici firmaya verildi. Yatırım programında olan Karaman Havaalanı'mız ise Nisan 2016 tarihi itibariyle sekretaryasını Kalkınma Bakanlığımızın yürüttüğü Yüksek Planlama Kuruluna Yozgat ve Tokat Havaalanlarıyla birlikte sevk edildi ve süreç devam ediyor. Bunların yanı sıra Karaman'ımız adına belediyelerimizden ve il müdürlüklerimizden gelen projelerinin takipçisi olduk bakanlıklar ve kurumların yatırım gündemine aldırdık" dedi.

"Karaman yatırımlarında aksama yok"

15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazilerin 79 milyon milletin evlatları olduğunu belirten AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker'de "Darbe girişiminde meydanları dolduran farklı siyasi partilere mensup milletimiz ülkeyi yönetenlerin samimiyetine ve dik duruşuna sahip çıkma duygusuyla hareket ederek darbe girişimini engellemiş ve ülkesine sahip çıkmıştır. Buradan mağdur edebiyatı yapanlara sesleniyorum. Asıl mağdur varsa aziz Türk milletidir. Bugün FETÖ terör örgütüyle birlikte birçok örgütle mücadelemiz sürerken Suriye'de de ciddi mücadele veriyoruz. Birçok ülkenin yapamadığını Türkiye olarak yapıyoruz. Şimdi de Irak gündemde. Irak ile ilgili gelişmelerde de Suriye ile ilgili gelişmelerde de bizim hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Biz milli şuurla hareket ediyor şehadetin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Gelinen süreçte yaşanan bunca gelişmelere rağmen ekonomimizde dimdik ayaktadır. Kredi değerlendirme kurumları ne derse desin ekonomimizin dimdik ayakta olduğu ortadadır. Dünyanın gözünün üzerimizde olduğu süreçte yine dünyadan yüzlerce temsilcinin katılımıyla enerji kongresini gerçekleştirdik. Bu kongrede önemli gelişmeler oldu. Yine ülkemizin ekonomisinin yanında Karaman ekonomisi adına da önümüzdeki süreçte önemli gelişmeler olacak bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Karamanımızın hiçbir yatırımında aksama olmadığını bir kez daha söylemek istiyorum. Bizler yatırım ve projelerin yakından takipçisiyiz takipçisi olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak?"

Toplantıda konuşan AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü'de terör örgütü PKK'nın son günlerde siyasilere yönelik gerçekleştirdiği eylemlere değinerek şunları söyledi: "Hendek kalkışmasında hüsrana uğrayan ve kırsalda sıkışan PKK, halk nezdindeki psikolojik üstünlüğünü de yitirince AK Partili dava arkadaşlarımızı hedef aldı. Son bir yılda 5 AK Partili dava arkadaşımızın canına kıyan örgütün işlediği cinayetler son çırpınışlarıdır. Kanlı örgüt 13 Ağustos'ta AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman, 1 Eylül'de Şemdinli'de AK Parti üyesi Menderes Özer, yine Şemdinli ilçesinde 14 Eylül'de AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Budak, 9 Ekim'de AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve son olarak 1 hafta öncede AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert" i katletti. FETÖ" cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, Milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, AK Parti teşkilatlarımızı ve asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. PKK terör örgütünün işlediği bu hain cinayetlerde, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz."

Terör örgütlerine seslenen Nazmi Ünlü, "Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak? Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DEAŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele veriyoruz. Amacımız ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan mihraklara fırsat vermemek. Allah'a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki; Sonuna kadar gidin. Asla gevşemeyin, sonuna kadar gidin. Ne doğunun, ne güneydoğunun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütüne bırakacak değiliz" dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber