Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı “Proje Döngüsü Eğitimine” ev sahipliği yaptı

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı, Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşler Başkanlığı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile ortaklaşa düzenlediği...

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı “Proje Döngüsü Eğitimine” ev sahipliği yaptı

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı, Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşler Başkanlığı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile ortaklaşa düzenlediği "Proje Döngüsü Eğitimi" programına ev sahipliği yaptı.

Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanı Jülide İskenderoğlu'nun ve Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinden gelen girişimci kadınların katıldığı iki günlük bir eğitim programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları Kars İl Başkanı Nurgül Güner, "Bayanlarımızın çok güzel hayalleri vardır. Bu hallerini gerçekleştirmeleri için ilk adımı eğitim alarak gerçekleştirdiler. İkinci adımda Projelerini yazıp inşallah destek alarak kendi işlerini kuracaklar. Beceriksiz kadın yoktur, beceriler kurslarla desteklenerek geliştirilebilir ve maddi destekle de güçlendirilebiliir" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşleri Başkanı Julide İskenderoğlu,

"Bilindiği üzere, Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkelerde bulunan kamu kurumları, özel kuruluşlar, STK ve dernekler, belediye ve Kalkınma Ajansları gibi kuruluşlar, Avrupa Birliği fonları ve hibelerinden faydalanabilmektedir. Türkiye de "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'ndan faydalanarak aktif bir şekilde proje çağrısına başvuruda bulunmaktadır. Söz konusu sürecin başarılı bir şekilde yönetilmesi için oluşturulan "Proje Döngüsü Yönetimi" sistemi ise proje yazma ve yürütme aşamasının temel yapı taşını oluşturmaktadır. Bu sebeple, Avrupa Birliği hibelerinden faydalanmak isteyen, yeni iş imkânlarından yararlanmayı hedefleyen kadınlarımız için AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak bir çalışma gerçekleştirmek istedik. SERKA Kalkınma Ajansı'nın desteğini de alarak kadınlarımız için "Proje Döngüsü Eğitimi" başlattık. Amacımız, Avrupa Birliği fon ve hibelerinden faydalanmak isteyen kadınlarımızın süreçle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak oldu. Bugün burada, söz konusu eğitimi alan ilk 50 kadınımıza sertifikalarını sunacağız. Hedefimiz, yılsonuna kadar 81 ilde 5 bin kadınımıza ulaşmaktır" diye konuştu.

İskenderoğlu, "Kadınlarımız aldıkları eğitimle, yaratıcı kalkınma proje fikirlerinizi gerçekleştirebilmeniz için izlenecek yöntemleri öğrenmiş bulunmaktadır. Bir proje fikrinin belirlenmesinden, analiz ve planlamasına kadar son derece kritik ve önemli başlıklarda artık bilgi sahibi oldular. Bizler de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak kadınlarımızın her konuda desteğiz, yanınızdayız. Bu eğitimde Kars,Ardahan,Iğdır ve Ağrılı girişimci kadınlarımıza eğitim vererek desteklerini bizlerden esirgemeyen SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ve tüm Kalkınma Ajansı çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Program katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son erdi. AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşleri Başkanı Julide İskenderoğlu, beraberindekiler birlikte daha sonra Kars'a gezdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber