Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 18:23 Yorum: 0

AK Parti Kızıltepe İlçe Kongresi yapıldı

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, "2015 seçiminde anayasıyı değiştirecek çoğunluğun peşindeyiz" dedi

AK Parti Kızıltepe İlçe Kongresi yapıldı

MARDİN (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, "2015 seçiminde anayasıyı değiştirecek çoğunluğun peşindeyiz" dedi.

Buhara düğün salonunda yapılan AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde konuşan Köksal, AK Parti'nin memleketin umudu bir parti olduğunu, her geçen gün umudun da üzerine çıktığını ve artık Türkiye'nin geleceği haline geldiğini söyledi.

2011 seçiminde halka önemli bir şey vaad ettiklerini ifade eden Köksal, şunları söyledi:

"Demokratik halka öncelik tanıyan, insanlara öncelik tanıyan ve sivil bir anayasa yapacağız diye söz verdik. Ama maalesef sayımız yetmediği için bütün gayretlerimize rağmen bütün iyi niyetimize rağmen bu anayasayı çıkartamadık. İşte 2015 seçiminin önemi burada. 2015 seçiminde anayasıyı değiştirecek çoğunluğun peşindeyiz."

Çözüm sürecine değinen Köksal, Kızıltepeliler'in yürekten gönülden çözüm sürecine destek verdiğini ve ülkenin geleceği için insanların birbiriyle kardeş olması gerektiğini belirtti.

"AK Parti felsefesinde ister Kürt, ister Türk, ister alevi sünni hangi dilden hangi mezhepten olursa olsun ama her şeyden önce insan olsun dostluğa kardeşliğe önem verilen felsefenin başında çözüm süreci gelir" diyen Köksal sölzerini şöyle sürdürdü:

"Birileri siz bu sürece destek oldukça engelleme çalmaları içerisindeler. Özellikle 6-7 ekim olaylarına bakarsanız  onun tahlilini iyi yaparsanız görecekler ki ellerindeki güc, imkanlar, bu imkanlar içerisinde parasal imkanlardan tutun her türlü imkanlara rağmen yavaş yavaş insanların dostluğunun arttığını, kan üzerinden politika yapmanın artık imkansız olduğunu görecekler."

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise, "Ne zaman silahlar bırakılmaya başlandı ve silahlı güçler Türkiye'yi terk etsin dendiği zaman düğmeye basıldı. Hemen şer güçleri harekete geçti" dedi.

Güler, gezi mizanseli peşinden gelen 17 ve 25 Aralık mizanseli ve 6-7 Ekim olaylarında devam eden süreçte çözüm sürecinden rahatsız olan güçlerin Türkiye'de halkın kardeş olarak yaşamasını istemediğini kaydetti. 

Kimin işin içinde olduğunu ve kimin bölgenin hayrını istemediğini farkında olduklarını dile getiren Güler, "Kobani’den sürülen, sırf PKK’lı veya PYD’li olmadığı için sürülen Kürtler'i kimse niye dile getirmiyor? Onlara sahip çıkan kimdi? Onların bir çoğu da Mardin’de bizim misafirimiz oldu. Onlar oradan sürüldüler yine biz sahip çıktık. AK Parti'nin anlayışında bütün bölge insanlarının kucaklanması var" diye konuştu.

AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı görevini bırakan Cengiz Demirkaya'nın yerine kongrede yapılan oylamada Murat Durgan seçildi.

Kongreye AK Parti Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat başkanları ve partililer katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber