Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 12:28 Yorum: 0

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı, İl Danışma Meclisi'ni gerçekleştirdi.

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı, İl Danışma Meclisi'ni gerçekleştirdi.

Novotel'de yapılan toplantıya eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetimi, il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe gençlik ve ilçe kadın kolları başkanları katıldı. İl Danışma Meclisi'nde teşkilat mensuplarına hitap eden eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konyalı olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi. Davutoğlu, "Konya herhangi bir şehir değil, bunu her fırsatta ve her yerde belirtiyorum. Ama bu lafta da kalmadı asla. Konya, irfanımızın, milletimizin, siyasetimizin, devletimizin, Türkçenin ve bilimin merkezidir. Dolayısıyla bir siyasi hareketin Konya'yı ihmal ederek yükselmesi mümkün değildir. Yine bir siyasi hareketin Konya'da bir zemin oluşturmadan yoluna devam edebilmesi de olası değildir" dedi.

"Konya her zaman tek yumruk olmuştur"

1 Kasım Seçimleri'nde AK Parti'nin Konya'da ve Türkiye genelinde elde ettiği başarı dolayısıyla tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Ahmet Davutoğlu, bu başarının arkasında Konya'nın birliğinin büyük payının olduğunun altını çizdi. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür etmem gerekiyor. 1 Kasım Seçimleri, sizlerin büyük ve fedakar çabaları ile Türk siyasi tarihindeki yerini almış oldu. 1950'den bu yana yapılan seçimlerde bir parti, ilk defa bu kadar yüksek oy aldı. Bu büyük başarıda hepinizin emeği var. Allah sizlerden razı olsun. 1 Kasım Seçimleri'ne bir başbakan, genel başkan ve bir Konyalı olarak girmiş olmanın da ayrıca onurunu yaşadım. Bugüne kadar hiçbir yerde Konya'nın seçim kaygısı yaşadığı görülmemiştir. Her zaman alnının akı ile tüm sınavlardan geçmiştir. Konyalılar olarak her zaman birlik olduk, bir olduk, tek yumruk olduk ve Konya'nın ilimini, irfanını ve uhuviyetini görmüş olmanın gururunu yaşadım."

FETÖ'nün hain ve alçak darbe girişimi ve sonrasında yaşananları da değerlendiren Davutoğlu, kalkışmanın olduğu gece tavrını ortaya koyan ve harekete geçen ilk teşkilatın Konya olduğunu söyledi. Ahmet Davutoğlu, "Hain ve alçak darbe girişiminin hemen ardından dik duruşunu ve tavrını ilk ortaya koyan yine Konya olmuştur, zaten başkası da beklenmezdi. Konya teşkilatımız, o gece ilk harekete geçen teşkilatların başındadır. Bu vesileyle ben İl Başkanımıza, il ve ilçe yönetimlerimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Konya, her zamanki gibi tek yumruk, baş eğmeyen ve hemen ayağa kalkan illerin başında oldu" dedi.

"AK Partisiz bir siyasi denklem düşünülemez"

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını, bu süreçte AK Parti teşkilatlarının rolünden de söz etti. Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'nin ve son 14 yıllık süre içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretlerini engellemek için her yolu deniyorlar. Tüm bu yol ve yöntemlere rağmen Türkiye hala ayakta ve yoluna devam ediyorsa bunda en büyük etken AK Parti teşkilatlarıdır. AK Parti'den başka hiçbir siyasi parti, Türkiye'nin yer yerinde örgütlü değildir ve AK Parti'nin olmadığı bir siyasi denklem de asla düşünülemez. Siyasi hayatlar içerisinde elbette inişler ve çıkışlar olur. 7 Haziran akşamında elbette yüksek bir oy oranımız vardı ancak moralimiz bozulmasın diye Konyalı kardeşlerimizin gösterdiği gayret hiçbir zaman zihnimden çıkmayacak. Eğer ben Ankara'daki balkon konuşmamda moral bozukluğu olmadan o konuşmayı yapabildiysem bunun sebebi Konya'dan Ankara'ya gitmiş olmamdır."

"14 Ekim'de Konya'ya yakışır ve en özel mitingimizi yapacağız"

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim'de Konya'ya geleceğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından İstanbul'da yaptığı mitinginin ardından ilk kez bir mitinge katılıyor o da Konya'ya nasip oldu. Bu anlamda da Konya olarak 14 Ekim Cuma günü saat 14.00'da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda en özel ve Konya'ya yakışır mitingimizi yapacağız. Bugüne kadarki tüm mitinglerden alnımızın akıyla çıktık. Dolayısıyla bizler gerek Sayın Cumhurbaşkanımızı, gerekse partimizi mahcup etmeden bu mitingimizi de bir şölen havasında yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

"14 Ekim'de önemli temel atma ve açılışlarımız olacak"

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında Konya Teşkilatı, belediyeler ve Konya olarak dimdik durduklarını söyledi. Türkiye'nin ayağa kalkması ve tarihi misyonuna sahip çıkmasının Türkiye üzerindeki hesapları değiştirdiğini dile getiren Tahir Akyürek, "Türkiye'nin kendi savunma sanayisini oluşturuyor olması, üretim gücünü arttırması, eğitimli insan gücünün yükselişi, Türkiye üzerinden hesapları da arttırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Lozan'ı gündeme getirmesi de tesadüfî değildir. Oradaki mesaj şudur; siz, Türkiye'nin jeopolitik konumunu ve Lozan ile oluşan sınırları tanımamaya başladınız. O zaman bizler de defterleri yeniden açabiliriz anlamına da geliyor. Çünkü Lozan'da bir imparatorluğun yıkılışı bir imza ile neticelenmişti. Fakat orda da açık bazı maddeler vardı. Kuzey Irak, Musul eyaleti konusu, Batum ve Hatay konusu ileride plebisit yapılma şartları imza konusu vardı. Tüm bunlar bir satranç oyunu şeklinde devam ediyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim'deki Konya programını da değerlendiren Tahir Akyürek, konuşmasını şöyle tamamladı: "O gün 42 temel atma ve 42 açılış yapmayı planlıyoruz. Şehir Hastanesi, Alacabel Tüneli gibi önemli yatırımların temel atmasını planlıyoruz. Yine Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin bitirdiği yatırımların da açılışlarını yapmayı planlıyoruz."

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi yapıldı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber