Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 11:53 Yorum: 0

AK Parti Konya Milletvekili Kaleli gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Kaleli gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emin Keçeciler ile Mehmet Acar da katıldı. Toplantıda Konya yatırımları ile ilgili konuşan Kaleli, "Hükümetimiz ve devletimiz birçok alanda mücadele ederken yatırımlarına da ara vermiyor. Bu bağlamda Konya Çevre Yolu, Lojistik Köy, Hızlı Tren Projeleri ve Metro ile ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor. Bu konuda gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek Sayın Başbakanımız, gerekse de bakanlıklar ve ilgili kurumlar konuya hassasiyetle yaklaşıyor ve takip ediyorlar. Konya'da elektrik kesintilerinin trafolardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle olduğuna dair açıklamalar geldi. Bu konudan sorumlu milletvekilimiz sayın Ömer Ünal ve bizler konunun takipçisiyiz. Bu bağlamda ben bizzat Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile görüştüm. Bu yılın sonunda 4 trafo merkezi hayata geçecek. Konya'nın bundan sonra elektrik kesintisi yaşamaması için de tüm trafo merkezlerinin bitirilmesi için bu konu da 2019 Eylem Planı'nda yer alacak. Konya, bir tarım şehri olmaktan öte tarımın bir başkentidir. Bu nedenle tarımla ilgili atılan her adım şehrimizi direkt olarak ilgilendirmektedir. Bu kapsamda hükümetimiz, 9 Eylül'de aldığı bir kararla tarlası yüzde 30'un üzerinde zarar gören çiftçilerin borçları ertelenmiştir. Bu karar çiftçimizi son derece mutlu etmiştir. AK Parti Hükümeti olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Uzun bir tatilin ardından bugün yeni eğitim-öğretim dönemi için ilk ders zili de çaldı ve Konya'da 437 bin öğrencimiz ders başı yaptı. Ben, yeni dönemin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Bu yıl okullarımız 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma temalı programlarla eğitime başlıyor. Bu konuyu çok önemsediğimi belirtmek istedim" dedi.

FETÖ ile mücadele konusunda konuşan Milletvekili Kaleli, "15 Temmuz gecesi yaşanan hain FETÖ darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa dökülen halkımız, nesilden nesile aktarılacak bir zafer kazandı. Bu zafer, tıpkı Çanakkale Zaferi gibi milletimizin kaderini çizen bir zaferdi. Bu nedenle bu zaferin gençlerimiz tarafından anlaşılması ve nesilden nesile aktarılması adına okullarımızda video, şiir, makale ve çeşitli broşürlerle öğrencilerimize anlatılması kararı alınmıştır. Tabii devletimizin FETÖ'den temizlenmesi de çok önemsediğimiz bir konu. Konyamızda da bu örgütle ilişkisi olan kamu görevlilerinin tespitinin ardından ilgili kurumlarca açığa alınması ve meslekten çıkarma süreci de devam ediyor. Bu süreçte bazı eksiklikler veya yanlışlıklar da yapılacağına dair değerlendirmeler sonucunda devletimiz ve hükümetimiz, söz konusu oluşabilecek mağduriyetleri gidermek amacıyla birtakım önlemler almıştır. Bu bağlamda yeni kurullar oluşturuldu ve mağdur olduğunu düşünen vatandaşların valilikler bünyesinde oluşturulan kriz merkezlerine başvurabileceğini belirtmek isterim. Öte yandan, PKK ve onun uzantısı olan PYD ile de mücadelemiz sürmektedir. Terörün kökü kazınana kadar da bu etkin mücadelemiz devam edecek. Ben bu vesileyle, terörle mücadele sırasında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Bildiğiniz gibi terörle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'mız, 28 belediyeye kayyum atadı. 24'ü PKK terör örgütü; diğer 4 belediye de FETÖ bağlantısı olduğu için 28 belediyeye kayyum atanmış oldu. Halkımız şunu bilmelidir ki teröre bulaşmış her kim olursa olsun bedeli ödetilecektir. Milletimizden aldığı yetki ile teröre destek veren herkes hukuk önünde hesap ödemeye devam edecek. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda kararlıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber