Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel: Başkanlık sistemi şart

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, spor kompleksinin ihalesinin yapıldığını,...

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel: Başkanlık sistemi şart

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, spor kompleksinin ihalesinin yapıldığını, tesisin ilk etabının da 2018 yılında faaliyete geçirileceğini ifade etti.

Projede yer alan yarı olimpik yüzme havuzunun 10 milyon TL olduğunu dile getiren Gazel, "Ülke gündeminin bu kadar yoğun geçtiği bir dönemde yatırım konusundaki çalışmalarımızda devam ediyor. 15 Temmuz'da oluşan o havaya rağmen yatırımlarımız hala devam ediyor, devam da edecek.Çok büyük bir spor kompleksi Kütahya'mızda yapılacak. Bunun içerisinde stadlarımız olacak. Bölge şehir stadı ve yanında birkaç tane normal stat, yüzme havuzları gibi çok büyük bir alana çok büyük bir spor kompleksi yapacağız.15 Temmuz darbe girişimi olduktan sadece 5 gün sonra 20 Temmuz 2016 tarihinde büyük spor kompleksinin ilk etabını ihalesi yapıldı. Yani 15 Temmuz bizi yıldıramaz. 15 Temmuzda vatan hainliği için çalışan insanlar aslında en güzel cevaplardan bir tanesini 20 Temmuz tarihinde de almıştır. Bu yatırımlara, çalışmalara devam ederek bunun karşısında en güzel cevabı veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Yarı olimpik yüzme havuzumuz da 2018 yılı içerisinde teslim edilecek. Daha sonrada statların yapımı gerçekleşecek. Yarı olimpik yüzme havuzunun yatırım maliyeti 10 milyon lira. Bu spor kompleksinin ilk etabı. Bunun için özellikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza İl Başkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"FETÖ ile mücadelede mağduriyet söylemleri asılsız"

Kütahya'daki FETÖ ile mücadelede çok sayıda mağduriyet var gibi söylemlerin doğru olmadığını ifade eden Milletvekili İshak Gazel, "Hak edenler cezasını çekecekler, mağdur varsa hukuk önünde aklanacaktır" dedi.

Hükümetin FETÖ ile mücadele konusunda yürüttüğü çalışmaların güzel bir şekilde işlediğini söyleyen İshak Gazel, "Çok değişik bir süreçten geçiyoruz. 2016 yılı bizim için ülkemiz için Kütahya için sürecin getirdiği bir yoğunlukla ilerliyor. Mağduriyet söylemlerinden ortaya çıkan şeyler kesinlikle ve kesinlikle kafalarda bir bulanıklık meydana getirmek için yapılmıştır. Burada hükümetin takip ettiği sistem son derece güzel bir şekilde uygulanmaktadır. Ola ki yüz kişi içinden bir tane mağdur çıkar bu belki olabilir. Bunlarla alakalı gerekli çalışmaları siyaset müessesesi olarak yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk sınırlarının dışında bir şeyin meydana gelmesine imkan yoktur. Hak edenler cezasını çekecekler, mağdur olduğunu iddia edenlerde hukuk önünde aklanacaklardır" diye konuştu.

"Başkanlık sistemi şart"

Konuşmasında başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Gazel, "Bir de 15 Temmuz sonrası oluşan bu süreç içerisinde geçen hafta Devlet Bahçeli'nin bir açıklaması oldu. Başkanlık sistemiyle alakalı. İnşallah bizim parti kurullarımızda oluşan heyetle meclise sunacağımız pakette hem yeni anayasa değişikliği hem de başkanlık sistemi konusunda ciddi bir çalışma bu dönem bizi yoğun bir tempo içerisinde bekliyor. Bu kesinlikle gerekli bir şeydir. Çünkü bazen hukuki durumu fiili duruma geçirmek adına bazı düzenlemeler yapabilirsiniz. Zaten mevcut olan bir durumu hukuki hale getirmek için başkanlık sistemi şart" ifadelerini kullandı. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber