Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 15 Temmuz'daki kalkışmada Malatya'nın İstanbul ve Ankara'dan sonra önemli merkezlerden biri olduğunu ifade ederek,...

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 15 Temmuz'daki kalkışmada Malatya'nın İstanbul ve Ankara'dan sonra önemli merkezlerden biri olduğunu ifade ederek, "Malatya bunu engellemekte Türkiye'yi kurtardı" dedi.

Malatya'da ilçe gezilerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar son olarak Arguvan ilçesini ziyaret etti. Burada İlçe Teşkilatını ziyaret eden Yaşar, partililerle birlikte istişarelerde bulundu. Gündeme ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Yaşar, 15 Temmuz gecesi Malatya'nın İstanbul ve Ankara'dan sonra FETÖ'cüler için önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Kentte bulunan 2.Ordu Komutanlığı ve 7.Ana Jet üs Komutanlığının FETÖ'cülerin ana merkezleri haline getirilmesinin planlandığını kaydeden Yaşar, "Dolayısıyla Malatya halkı burayı durdurarak, vilayet meydanında, 2.Ordu çevresinde ZPT'leri durdurarak, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda kargo uçaklarının, F4'lerin kalkmasını engelleyerek Türkiye'yi kurtardı. Türkiye'nin savunmasını burada yaptı. Bu lafın gelişi, vatandaşlara yaranmak için söylenen bir şey değil. Bu bir realite, pek fazla dile getirilmedi. Burada en önemli aktör Malatya oldu, kendi ölçeği nüfusu gücü hesaba katılırsa İstanbul'unda Ankara'nın da fevkinde bir performans sergiledi" dedi.

Malatya'nın darbe girişimini engellememesi durumunda İstanbul ve Ankara'da zafiyete uğrayan FETÖ'cü teröristlerin destek alacaklarını kaydeden Yaşar, "Bu engellenmiş oldu. Dolayısıyla bu devletin, bu hükümetin, bu milletin Malatya'ya borcu var. Ancak sürekli bu saldırılara maruz kalacağız. O yüzden de bu bitti diyecek halimiz yok. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, noktayı koymadık virgül koyduk. Çünkü biri gitti biri geldi" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'ye saldıran teröristlerin adlarının değişik olsa da amaçlarının aynı olduğunu belirten Yaşar, "17-25 Aralık başarılı olsaydı PKK'ya gerek kalmayacaktı. Biri gidiyor biri geliyor. Dikkat edin biri sol diye geliyor Gezi olaylarında, biri dini bir cemaat olarak geliyor, biri bölücü örgüt diye geliyor. Bir bakıyorsun hepsi aynı şeye gidiyor. Hepsinde bir Tayyip Erdoğan takıntısı var, bir AK Parti takıntısı var. Aslında takıntı da değil asıl bunları harekete geçiren güçlerin Türkiye'nin geriye gitmesi ve gelişiminin engellemesi planı var. Çünkü Türkiye 2013 hedeflerine giderken, yani o zaman kişi başına düşen milli gelir 25 din dolar olsaydı kesintiye uğramasaydı Türkiye, şuanda dünyanın önemli bir birkaç ülkesinden biriydi" diye konuştu.

Arguvan'ın Türkiye mozaiğinin önemli taşlarından biri olduğunu ifade eden Milletvekili Yaşar, "Malatya içinde Türkiye içinde Arguvan adı olan markası olan bir ilçemiz" dedi. Arguvan ilçesinin geçmişte zemin sorunu olduğunu hatırlatan Yaşar, son dönemde Akademisyen uzmanlar tarafından yapılan zemin etüdü ile bölgenin zeminin sağlam olduğunun tespit edildiğini hatırlattı. Zemin sorunun çözülmesi ilçenin imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından ivedilikle yapılacağını kaydeden Yaşar, imar planının bitirilmesi ile Arguvan'ın çehresi yeniden değişeceğini söyledi.

İlçenin diğer alt yapı hizmetlerinin de hızlı bir şekilde yapıldığını belirten Yaşar, "Şundan da gurur duymamız lazım. Malatya Büyükşehir Belediyesi asfaltlama imkanı ve kabiliyeti açısından Türkiye'de bir numara. Kendi imkan ve kabiliyetleri ile mobilize olmuş ekipleri ile hızlı bir şekilde Malatya'da ciddi bir asfaltlama faaliyeti yürütüyor. Arguvan'da da İnşallah önümüzdeki dönemde bütün sorunları çözerek Malatya'nın gelişimine entegre olarak gelişecektir" dedi.

Milletvekili Yaşar, daha sonra Arguvan'da esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Yaşar ziyareti kapsamında Arguvan Kaymakamlığı ve Belediyesi'ni de ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber