Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Eylül 2015 - 15:56 Yorum: 0

Ak Parti, Malatya'da sürpriz adaylarla seçime gidecek

1 Kasım Milletvekilliği seçimlerinde tek başına hedefleyen Ak Parti, Malatya'da sürpriz aday adaylarıyla en dikkat çeken parti olacağı iddia ediliyor.

Ak Parti, Malatya'da sürpriz adaylarla seçime gidecek

Murat Çelik

1 Kasım Milletvekilliği seçimlerinde tek başına hedefleyen Ak Parti, Malatya'da sürpriz aday adaylarıyla en dikkat çeken parti olacağı iddia ediliyor.

2011 Genel seçimlerinde aldığı %68.4'lik oy oranını koruyamayarak 7 Haziran seçimlerinde %58.61 gerilemesini temayül yoklamasında çıkan isimleri değilde genel merkez atamasına bağlayan parti yöneticilerinin bu durumu parti genel merkezine bildirdiği öğrenildi. Milletvekili aday listesini bu kez parti tabanından gelen seslere göre şekillendirecekleri, mevcut milletvekillerinden en az 3 ismin listede yer almayacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

İŞTE SÜRPRİZ ADAY ADAYLARINDAN BAZILARI;

Mahmut Mücahit Fındıklı: 15 Ağustos 1957'de Malatya'da doğdu. Babasının adı Hasan Tahsin, annesinin adı Kamuran'dır.

Elektrik Mühendisi; Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünü bitirdi.Müteahhitlik yaptı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üyeliğinde bulundu. TOBB'a bağlı UMAT TÜRK AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.23. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Fındıklı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ömer Faruk Öz: 5 Ekim 1966'da Malatya Pütürge'de doğdu. Baba adı Ali Balo, anne adı Ayişe'dir.

Yönetici; İşletme Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde tamamladı.Köy Hizmetlerinde Şube Müdürü, İETT Genel Müdürlüğünde Hesap İşleri Müdürü, Personel ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Fatih Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Belediyesine bağlı İktisadi Teşekküllerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. Mahalli İdareler İşveren Sendikası Denetim Kurulu Üyeliği, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kurucu Üyeliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kürek ve Karate Federasyonları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.23. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi ve TBMM İdare Amiri oldu. 24. Dönemde TBMM İdare Amiri, KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, TÜRKPA üyesi olarak seçildi.Orta düzeyde İngilizce bilen Öz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İhsan Koca: 6 Ağustos 1966'da Malatya Yeşilyurt İlçesi'nde doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Fatma'dır.

Avukat; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.Bir süre ticaretle uğraştı. Serbest avukatlık yaptı.İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Koca, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Öne çıkan isimler arasında, Darende eski Belediye Başkanı İsa Özkan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu üyesi Dr. Şanal Tosun, İnşaat Yüksek Mühendisi Sabri Unat yer alıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber