Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ocak 2018 - 15:38 Yorum: 0

AK Parti Mamak 5. Kadın Kolları İlçe Kongresi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Hiç kimse Türkiye'ye talimat vermeye kalkmasın, Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Başkomutanımız...

AK Parti Mamak 5. Kadın Kolları İlçe Kongresi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Hiç kimse Türkiye'ye talimat vermeye kalkmasın, Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, hiç kimsenin bu girişimlerine fırsat vermeyiz" dedi.

Bakan Sarıeroğlu, AK Parti Mamak Kadın Kolları İlçe Kongresi'ne katıldı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye Sarıeroğlu'nun yanı sıra TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye Başkanı Mustafa Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Abdullah Özer ve partililer katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, Afrin'de gerçekleştirilen "Zeytin Dalı" operasyonuna değinerek şunları söyledi:

"Hiç kimse Türkiye'ye talimat vermeye kalkmasın, Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, hiç kimsenin bu girişimlerine fırsat vermeyiz. Dün operasyon başladı. Sınırımızda PKK, KCK, PYD, YPG, DAİŞ tüm terör örgütlerine karşı sınır güvenliğimizin, bölgemizde oluşturulmak istenen terör ilgili kuşağı yok etmeye yönelik bir operasyondur. Rabbim Mehmetçiklerimizi korusun. Hiçbir evimize ateş düşürmesin inşallah. Biz 15 Temmuz gibi bir ihanetin arkasından Fırat Kalkanı operasyonunu tahmin etmiyordu. Ordumuzun, askerimizin içine sokulan fitne ile 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş teröristlerin yapmış oldukları hamlelerle güç kaybettiğimizi sandıkları anda Fırat Kalkanı operasyonunu gerçekleştirmiştik."

Sarıeroğlu şöyle konuştu.

"Mesleki eğitim kurslarımıza katılan iş başı eğitimlerimize katılan 2-5 yaşında bakım çağında çocuğu olan hanımlarımıza İş-kur olarak bakım yükümlülükleri ilgili olarak destek amaçlı 400 TL destek vermeye başlayacağız. Kadınlar çalışma hayatında güçlü olurlarsa, daha fazla yer alırlarsa Türkiye'nin ileriye doğru yürüyüşlünün güçlü olacağına inanıyoruz. Kadınlar güçlü olurlarsa, aileler güçlü olur."

Taşeron düzenlemesine ilişkin olarak Sarıeroğlu, "Kabul etseler de, etmeseler de AK Parti sözünün gereğini yerine getirmiştir. 1 milyon 20 bin kardeşimiz kadrolu olarak çalışma yaşamlarını sürdürecekler. Taşeron diyence inşaatlardaki taşeronlar, özel sektör taşeronları gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan algılarla çalışanlarımız farklı alanlara empoze edilerek, art niyetli girişimlere alet edilmeye çalışılıyor. Tüm çalışanlarımıza seslenmek istiyorum; Bunlara fırsat vermesinler. Oluşturulan bu gruplarda kimlerin olduğunu, neler görüşüldüğünü bizlere bildiriyorlar. Bu olumlu yapılan düzenlemeye gölge düşürmeye çalışanlara fırsat vermesinler" ifadelerini kullandı.

Kamuda taşeron bırakmadıklarını ifade eden Sarıeroğlu, taşeron ile ilgili düzenlemeyi 2014 yılında yaptıklarını hatırlatarak, "Yeni bir tanımlama yapmadık. Yargı kararlarında, muazza davalarda, içtihatlerde çıkan kural neyse aynen onu uyguladık. Bizim kimseyi dışarıda bırakmak gibi bir düşüncemiz yok, olmadı. Yemekhanedeki kardeşlerimiz, Karayolları'nda çalışan kardeşlerimiz var, hastane bilgi yönetimlerinde çalışan arkadaşlarımız var. Yüzde 30, yüzde 70 kriteri yargı kararlarında çıkmıştır, 2014 yılında yaptığımız yasal düzenlemede kullanılmıştır, kamu ihale kanunu personel çalıştırma ihalesi kapsamında vardır. Bu bizim yeni koyduğumuz kriter değildir. Bizim hizmet alımlarımız devam edecek. Karayollarındaki kardeşlerimiz, hizmet ihalesiyle götürü bedelli olarak çalışıyorlar. Bir yolun kardan temizlenmesiyle ilgili olarak ihalede işin kendisi açıklanmıyor, personel sayısına yer verilmiyor" şeklinde konuştu.

TBMM İdare Amiri Gündoğdu da, kadınların eğitim, çalışma haklarının gasp edildiğini söyleyerek, başörtüsüyle milletin seçtiği milletvekiline CHP zihniyetiyle had bildirildiğini söyleyerek, eski Türkiye'de seçme ve seçilme hakkı kadına CHP zihniyeti tarafından 1930'lu yıllarda verildi diye övünülse de, seçilme hakkı AK Parti döneminde verildiğini kaydetti. Gündoğdu, "Bu millet seçilenlerin al aşağı edilmesinin isteme haline getirilmiş Parlamenter sistemin istikrarsızlığını, üç ayda bir hükümet kurmayı, Kenan Paşa'nın darbe yapma gerekçesi olan Meclisin Cumhurbaşkanı seçememesini, güya bahane gibi tüm kirli unsurları 16 Nisan destanıyla bitirilmiştir. Bugün Almanya'da aylardır hükümet kurulamıyor, yıllardır Hollanda'da kurulamıyor" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna ise, Zeytin Dalı operasyonunda kahramanların başarılı olmasını dileyerek, "Zeytin Dalı operasyonu gösteriyor ki, bütün haçlı grubu İslam'a karşı bir olmuşlar ve İslam'ın bayraktarlığını yapan ülkemize, Türkiye'ye ve onun lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yek vücut olmuş ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yemek için her türlü hileye başvurmuşlar. Daha önce Sultan Abdülhamit'e yapılanları yüz yıl sonraki versiyonunu Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yapıyorlar. Sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde bütün mazlum milletler, tüm Müslümanlar yek vücut olup onun liderliğinde haklarımızı alma noktasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Akgül de, kongrelerin partileri için anlamlı icraatlar olduğunu söyleyerek, AK Parti'den önce parti kongrelerinde kavgaların, gürültülerin, ayrışmaların kongreleri olduğunu ifade etti. Akgül, "2001 yılında kurucu Genel Başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan bu hareket, kurulduğu günden bu güne kadar kavgaların değil barışın, ayrışmanın değil, birliğin adresi olmanın örmeklerini gösterdi. Bizim için kongreler ayrışmanın değil, aksine yeni heyecanlar, yenilenme, bir güç tazeleme ve inandığımız dava yolunda hedefe daha hızlı ilerlemenin mihenk taşını olarak görüyoruz" diye konuştu.

2019 yılının partileri açısından önemli olduğu kadar Türkiye ve millet için önemine vurgu yapan Akgül, "2019 bir yıllık bir süre var. Hem yerel seçimleri hem milletvekilliği hem de ilk defa yapılacak olan başkanlık seçimini yaşayacağız. Bu kongrelerden alacağımız güçle, heyecanla, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla "sen, ben" demeden, "biz" duygusuyla inşallah bu hedefe varmak için hep beraber yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Özer, zeytin dalına katılan askerlere başarılar dileyerek, parti kadın Kolları'nın başarılı işlere imza attıklarını belirtti. Özer, "Kadın Kollarından yetişenler Bakan oluyorlar, teşkilattan yetişenlerin de teşkilatı ne kadar önemsediklerini teşkilatın emeğine ne kadar değer verdiklerini gördük" ifadelerini kullandı.

AK Parti Mamak Kadın Kolları İlçe Başkanı Öznur Demirbilek, teşekkür konuşması yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber