Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Haziran 2018 - 21:53 Yorum: 0

AK Parti milletvekili istatistikleri

24 Haziran seçimlerinde seçilen 27. Dönem milletvekillerinin istatistikleri belli oldu.

AK Parti milletvekili istatistikleri

24 Haziran seçimlerinde seçilen 27. Dönem milletvekillerinin istatistikleri belli oldu. AK Parti'de koltukların yaklaşık yüzde 20'si kadınlardan oluşurken, 22 yaşındaki Rümeysa Kadak meclisin en genç milletvekili oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) toplam 295 sandalye alan AK Parti'de vekillerin ortalama yaşı 49 iken, cinsiyete göre dağılımda kadın vekil sayısı 53, erkek vekil sayısı da 242 oldu. Milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle birlikte çok sayıda genci milletvekili adayı gösteren AK Parti, 25 yaşın altında iki milletvekili çıkardı. En genç vekil ise İstanbul 3. Bölge'den aday olan 22 yaşındaki Rümeysa Kadak olurken, en yaşlı vekil de Kastamonu'dan aday olan 69 yaşındaki Hakkı Köylü oldu.

26. Dönem'de milletvekili olan 160 vekil tekrar seçilirken, yeni dönemde vekillerin 12'si lise ve ortaokul mezunu vekilden, 283'ü de yüksek lisans, lisans ve ön lisans mezunu vekilden oluştu. 295 vekilin 3'ünü engelli bireylerin oluşturduğu AK Parti sıralarının evli vekil sayısı 262 iken, bekar vekil sayısı 33 oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber