Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Eylül 2014 - 18:53 Yorum: 0

AK Parti Milletvekili Uzun, Tarsus cezaevi inşaatında incelemede bulundu

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus’ta  yapımı devam eden cezaevi inşaatını ziyaret etti.Uzun, Alifakı Mahallesi'nde yapımı devam eden cezaevi inşaatını...

AK Parti Milletvekili Uzun, Tarsus cezaevi inşaatında incelemede bulundu

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus’ta  yapımı devam eden cezaevi inşaatını ziyaret etti.

Uzun, Alifakı Mahallesi'nde yapımı devam eden cezaevi inşaatını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Yeni cezaevi içinde modern kadın ceza infaz kurumu, çocuk cezaevi, 3  T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesislerin bulunacağı ifade eden Uzun, kadın cezaevi için kreş, çarşı binası, sağlık ocağı, jandarma binası, T tipi ziyaretçi binası, çok amaçlı salon, hizmet binalarının da yapılacağını belirtti.

Partisinin iktidar döneminde her koşullarda insancıl yatırımlara önem verdiklerini kaydeden Uzun, şunları söyledi:

"Yapımı devam eden ceza ve infaz kurumu çağımızın gerekleri olan fiziki bakımdan modern bir yapıya sahip. Yeni cezaevinde  tarım, tekstil, temizlik gibi çok sayıda değişik alanlarda üretime yönelik işlevler hayata geçilecek. Tarım teknoparkı olarak bilinen organik tarımsal üretim yapılacak ve söz konusu üretim merkezlerinde hükümlüler çalıştıracaktır. Tarım Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğünde çalışmalarıyla tutuklu ve mahkumlar üretime katkı yaparak, kendi ekonomilerine de katkı sağladıkları gibi meslek sahibi de olarak toplumsal yaşama kazandırılmaları hedeflenmektedir." 

Yüklenici firmanın Proje Müdürü Velihan Zor da 45 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 15 dönüm alan içerisinde yapılan cezaevi inşaatında günlük ortalama 550 kişinin çalıştığını vurguladı.

Yaklaşık 110 milyon 880 bin TL’ye mal olacak cezaevinin 2016 Eylül ayında bitmesi planlanıyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber