Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Aralık 2014 - 15:08 Yorum: 0

AK Parti Muş Milletvekili Işık:

"Bugüne kadar terörden zarar görenlere 3 milyar 283 milyon 698 bin lira ödendi"

AK Parti Muş Milletvekili Işık:

MUŞ (AA) - AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, bugüne kadar terörden zarar görenlere 3 milyar 283 milyon 698 bin lira ödendiğini belirtti.

Işık, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetleri terörle mücadeleye verdiği önemi belirterek, terörden zarar görenlerin mağduriyetlerinin giderildiğini bildirdi.

Hükümetin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkenin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için her türlü tedbiri alarak, bütün imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Terör ve terörle mücadeleden zarar görenlere bugüne kadar 3 milyar 283 milyon 698 bin lira ödendi. Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki kanun çerçevesinde, terör ve  terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle, vatandaşların zararları karşılamakta. Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, terör ve güvenlik kaygısı yaşadıkları yerlerden göç edenlerin geri dönüşlerini kolaylaştırdık. Gerekli sosyal ve ekonomik altyapılarla bu yerlerde sürdürülebilir yaşam koşulları oluşturduk."

AK Parti'nin, ülkenin bütünlüğünü sağlamanın, korumanın, kardeşliğin, huzurun, güvenin ve birlikte yaşamanın adresi olduğunu ifade eden Işık, ortak kaderimize kastedilen tüm olumsuz tabloların ortadan kaldırılması için her türlü tedbirleri aldığını dile getirdi.

Bu ülkede hiç kimsenin bir başkasının ne kölesi ne de efendisi olmadığı ve olmayacağına dikkati çeken Işık, tüm insanların bir tarağın dişleri gibi eşit bir muamele görmeye başladığı çağın devam ettiğini belirtti.

Işık, "AK Parti olağanüstü hali, faili meçhul cinayetleri, işkenceleri, yol kesmeleri, gece baskınlarını, inkarı, reddi ve asimilasyonu, bir daha yaşanmaması üzere, tarihin çöp kutusuna attı. Türkiye'yi ve vatandaşlarımızı 2002'den beri kadim korku ve tehditlerden arındırarak bugünlere geldik" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber