Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ağustos 2014 - 19:18 Yorum: 0

AK Parti olağanüstü kurultayına doğru

AK Parti Erzurum il Başkanı Yeşilyurt: "AK Parti, birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir"

AK Parti olağanüstü kurultayına doğru

ERZURUM (AA) - AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, "AK Parti, birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan düzenlenen toplantı konuşan Yeşilyurt, Milletin partisi, birliğin adresi olan AK Partinin 27 Ağustos’ta Ankara’da 1.Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tarihte ilk defa milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bayrak yarışında, emanetin yeni ellere teslim edileceğini söyledi.

Milletin kendilerine verdiği güç ile her bir soruna el attıklarını, bugüne dek başkalarının "yapılamaz" dediği bir çok büyük icraati gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeşilyurt, "Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni bir kalkınma hamlesi başlattık. Üretim arttı, ihracatta rekorlar kırıldı. Yıllardır bitirilemeyen projeler bitti. Ekonomimiz büyüdü. Türkiye ilklerle tanıştı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal desteklere kadar her alanda milletimizin refahını yükselttik. AK Parti olarak siyaseti güçlendirdik ve itibar kazandırdık. Demokrasinin önündeki engellerikaldırdık. İnsan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik" dedi.

Yaşilyurt, Türkiye'nin artık yardım alan değil yardım eden bir ülke haline geldiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Dünyada demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı bir çok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. Bizler AK Parti olarak bugüne dek demokraside, ekonomide, belediyecilikte, dış politikada yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz. Bunun için Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için büyük hedefler koyduk. O ufka doğru bütün sevdamızla, gücümüzle, gayretimizle yürüyoruz."

Yeşilyurt, 27 Ağustos’ta yapacak 1.Olağanüstü Büyük Kongre ile yeni türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacağını vurguladı.

Türkiye'nin bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükseleceğini savunan Yeşilyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima Milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. AK Parti, birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber