Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat:

"Nasıl sporda centilmenlik önemliyse, siyasette de amacın hizmet etmek olduğunu unutmamalıyız"

AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat:

ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "Nasıl sporda centilmenlik önemliyse, siyasette de amacın hizmet etmek olduğunu unutmamalıyız" dedi. 

Hamarat, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'de "şu meslekten olanlar milletvekilliği için daha öncelikli" diye bir kavramın söz konusu olmadığını belirtti. 

Hamarat, şunları kaydetti:

"Yeni anayasaya göre hukukçuların siyasete biraz daha yatkın olduğu düşünülürse, bunların mecliste olması söz konusu, bunu kabul etmek lazım. 1980'li yılların öncesi  biraz mühendislik çağıydı. Liderler de hep mühendis kökenliydi. 1980 ile 2000 arası daha çok ekonominin konuşulduğu, yani ekonomi tartışmaların daha zirvede olduğu dönemdi. Ama 2000 yılından sonra daha çok hukukun tartışıldığı, bir siyasi tablo var karşımızda. Hukuk hem iç yönetimde hem de dış hukuk açısından, haklarınızı savunmak için önemlidir. Tabi ki yeni anayasanın yapılması açısından da önemli, izahı açısından önemlidir. Ama partimizin şu meslekten olanlar daha öncelikli diye bir kavramı yoktur." 

Siyasetin etik şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Hamarat, " Yani siyaset yaparken ahlaklılıktan çıkmadan, yarışılabilir. Nasıl sporda centilmenlik önemliyse, siyasette de amacın hizmet etmek olduğunu unutmamalıyız.  Biz muhalefete öyle bakıyoruz, biz onlarla yarışırken kalitemizi artırıyoruz. Ama bunu yaparken de muhalefetin siyasette hizmet için aynı hedefe koştuğunu görmek istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber