Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır:

"Saat 24.00'ten sonra çalışmak sanıldığı kadar kolay değil"

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır:

TBMM (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, tartışma kültürünün bilinmesi gerektiğini belirterek, "saat 24.00'ten sonra çalışmanını sanıldığı kadar kolay olmadığını" söyledi.    

Bakır,  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Samsun'da gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi. Samsun'da ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık konularında çalışmalar yaptığını anlatan Bakır, kendisine hedef kitle olarak seçtiği kadın çiftçilere ek gelir getirecek projeler geliştirildiğini ifade etti. 

Arıcılık, kestane kekik karışımı balı, çiçek balı, akasya balı, tıbbi ve aromatik bitkiler üretimi, defne yaprağı, ipek böceği ve mantar yetiştiriciliği,  ceviz, fıstık çamı, kuru fasulye ve kesme çiçek projeleri hakkında yapılanları anlatan Bakır, bu yıl "marka bal yolunda Samsun" sempozyumu düzenlendiğini, marka bala gidiş için neler yapılacağının ele alındığını kaydetti. Bakır, "İnşallah mahcup olmayacağız. kısa sürede Samsun'u çağrıştıracak ayrı bir bal veya ballarımız olacak" dedi.    

Kırsal kesimdeki kadınlara yönelik ilçe merkezlerinde olgunlaşma enstitüsü, kız meslek lisesi  ve 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle kadın el işlerini değerlendirmek ve ürünlerin belediyenin açacağı mağazalarda satışını sağlayacak çalışmaları da olduğunu anlatan Bakır, müze, otel ve uygun alanların seçildiğini, açılan kurslarda yetişecek kadınların el işleri yapacağını kaydetti.

El işlerinin yurtdışında pahalıya satıldığına işaret eden Bakır, "Ben güzel bir rüya gördüm. Ama rüya hemen gerçekleşmiyor. Dünyanın en ünlü mağazası İngiltere'deki Harrods... Orada çok kıymetli ürünler sergileniyor. Gönlüm ürettiklerimizi orada satabilmeyi arzu ediyor. Zaman zaman da tek tük de olsa hediye gönderdiğimizde, Türkiye ile oradaki fiyatlar arasında korkunç fark olduğunu görüyoruz. Türkiye'de 500 liraya aldığınızın Londra'daki satış fiyatı minimum bin pound. Körfez ve Arap ülkeleriyle çalışmalarımız devam ediyor ama benim gönlüm ülkemizdeki  5 olgunlaşma enstitüsünün ortak döner sermayeyle hem geleneksel sanatlarımızı yaşatmak, bugüne uyarlamak ve çok güzel el işlerimizi yurtdışına satmaktır. Bütün el işlerine saygılıyım ama bunlar basit kurslar ve basit üretim olmayacak" diye konuştu. 

Bakır, 19 Mayıs Üniversitesi ve Kandili Rasathanesi ile birlikte bir sempozyum düzenlendiğini, katılımcılardan biri olan Azer Kasımzade'nin halen Japonya'nın Kobe kentinde depreme dayanıklı binalarla ilgili ürün üzerinde çalıştığını ve dünyaca tanınan bir isim olduğunu kaydetti. Bakır, çalışma sonucunda Samsun'un uluslararası deprem kayıt ağına alındığını, erken uyarı sisteminin kurulma aşamasının bittiğini belirterek, "Sinop'da nükleer santral açılacak, enerjinin giriş yeri de Samsun...Deprem meydana gelmeden yarım ila bir dakika önce hepsinin şartelleri inmiş olacak, bu proje sayesinde" dedi. 

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakır, CHP'in kapatılmasına yönelik iddialarla ilgili, "Böyle bir şeyin olabileceğini hiçbir şekilde düşünmüyorum. Ama seçime yakın öyle şeyler duyuyorsunuz ki...Hiçbir şekilde hoşgörülemez. AK Parti'nin kapatılması gibi çok önemli durumu neredeyse bir oyla aştığı şeyde, katiyen böyle bir şeyi düşünemem. Asla olması mümkün değil. Bunun olmasını beklemiyorum. Ama seçim zamanı pek çok dedikodu ortaya çıkabilir" karşılığını verdi. 

Çekilecek bir film konusunda  MHP'li yetkililer ile Hülya Avşar arasındaki polemiği hoş görmediğini ifade eden Bakır, sanatçıların toplumun sesi ve nefesi olduğunu vurguladı.  Bakır, "Ne demek yani, öyle şey mi olur? Olacak iş değil. Neyin setini basıyoruz?  Belgesel seçimi ayrıdır, orada mutlaka gerçeklerin gözönüne alınması lazım ama bir sanat eseri ayrıdır. 'Geleceğim, set basacağım' demek, kabul edeceğim şeyler değil. Zaten Sayın Avşar  savunmasını da yeteri kadar yapmış, tebrik ediyorum" dedi.

Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleriyle ilgili soruya karşılık Bakır, İçtüzük'ten kaynaklanan sıkıntılar ve eksikleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tartışma kültürünü bilmemiz gerekir. Bence çok insan hazırlanıp kürsüye çıkmıyor. Bize çok az zaman kalıyor, belli konuşmalar için. Bu konuşmalar için 3-4 gün bana yetmiyor. Çıkıyorlar alabildiğine konuşuyorlar. Bu kadar kırma olmamalı. Bir siyasetçi karşısındakini mıhlayabilir ama çok bilgiye ihtiyaç var. Bence muhalefet az hazırlanıyor. Sakın konuşmuyorum demesinler. Yasaların çıkması sadece iktidarın görevi değildir. O yasalar hepimizindir. Kavga ortamında değil. Bir hekim olarak şunu söylüyorum; saat 24.00'ten sonra çalışmak sanıldığı kadar kolay değil. O sinir ortamında insanlar geriliyor, belli şeyler söyleniyor. Ben bunlara üzülüyorum, olmaması gerekli. Dün akşam da böyle sıkıntılar oldu. Bizim seçim bölgemiz de var, belli çalışmalarımız var. Bize dendiği kadar 'bir ay uyumayacaksın' uyumam arkadaş. O çıkacaksa çıkacaktır. Çünkü partinin meşrebine uymak bizim görevimizdir. Birlik beraberlik içinde çıkarılması gereken yasaları biz çıkarırız." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber