Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

AK Parti Siyasi Ve Hukuk İşleri Başkanı Özkaya:

AK Parti Nevşehir Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Avukat Murat Özkaya, Türkiye'de Parlamenter sistemin demokratik siyasi hayatında ortaya çıkardığı...

AK Parti Siyasi Ve Hukuk İşleri Başkanı Özkaya:

AK Parti Nevşehir Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Avukat Murat Özkaya, Türkiye'de Parlamenter sistemin demokratik siyasi hayatında ortaya çıkardığı krizleri göz önüne alındığında ülkemiz için en uygun hükümet sisteminin Başkanlık sistemi olduğunu belirtti.

AK Parti Nevşehir Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Avukat Murat Özkaya yaptığı yazılı açıklamada, Türk siyasi hayatına ilk kez merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 1980 li yılların sonuna doğru atılan Başkanlık sisteminin enine boyuna tartışılmadan şahıslara indirgenerek şahıslar üzerinden yapılan bir tartışmaya dönüştürüldüğüne vurgu yaptı.

Özkaya yazılı açıklamada, "Ülkemizde ne zaman devlet idare sistemi, Yeni Anayasa gibi konular gündeme gelse sürekli bu konular enine boyuna tartışılmamış teknik manada incelenmemiş siyasi olarak şahıslara indirgenerek şahıslar üzerinden tartışmalar yaparak mesele siyasi çekişmelere kurban edilmiştir. Başkanlık sistemini ilk rahmetli Turgut Özal ortaya attığında sistem yerine Özal tartışılmış Özal'ın Türkiye ye halifeliği ve padişahlığı getirmek istediği ileri sürülerek, geniş ölçekli bir tartışma ortamına bile gerek duyulmamıştır. Hatırlanacağı üzere de rahmetli Necmettin Erbakan ve rahmetli Alparslan Türkeş Türkiye Cumhuriyeti için en iyi sistemin başkanlık olduğunu söylemişlerdir. Başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya atıldığında yine aynı şekilde durumun değişmediği ve bu yöndeki tartışmanın yönünün ve hedefinin Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerine odaklandırılmak istenmektedir" diye konuştu.

Özkaya, şöyle konuştu; "Sonuç olarak Başkanlık bir hükümet sistemidir. Parlamento yine vardır. Demokrasiye, Cumhuriyet rejimine ve kuvvetler ayrılığı ilkesine en uygun sistemdir. Parlamenter sistemin demokratik siyasi hayatımızda ortaya çıkardığı krizleri göz önünde bulundurduğumuzda, ülkemiz için en uygun hükümet sistemi Başkanlık sistemidir".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber