Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 31 Ocak 2015 - 17:38 Yorum: 0

AK Parti Tunceli 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Sekreteri İpek: "Terörü sonlandırmak için ortaya koyduğumuz proje, millidir. Türkiye'nin bu problemini kendisinin çözmesini, aklıyla, milli düşüncesiyle çözmesini küresel oyuncular istemiyor. Onun için bu konular çözüme kavuşturulmaya başla

AK Parti Tunceli 5. Olağan İl Kongresi

TUNCELİ (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Terörü sonlandırmak için ortaya koyduğumuz proje, millidir. Türkiye'nin bu problemini kendisinin çözmesini, aklıyla, milli düşüncesiyle çözmesini küresel oyuncular istemiyor. Onun için bu konular çözüme kavuşturulmaya başlandığı anda birileri terörü azdırıyor" dedi.

İpek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Tunceli 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, seçim süreçlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaşların baskılara maruz kaldığını belirterek, "Eğer siz Seyit Rıza'nın torunuysanız, siyasi iradenizi kullanmak için size birileri, yerel, genel seçimlerden bir gece önce dağdan inip baskı kurduğunda, hiçbirinizin boyun eğmemesi, boynunuzun borcudur. Eğer Seyit Rıza'nın torunuysanız, o diz çökmemişse boyun eğmemişse sizin de teröre karşı baskı yapanlara karşı boyun eğmemeniz gerekmektedir" diye konuştu.

AK Parti'nin ilk icraatının Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması olduğunu dile getiren İpek, "OHAL döneminde insanlara ne kadar zulmedildiğini biliyoruz. Partiyi kurup Doğu ve Güneydoğu'yu gezerken insanlar, 'OHAL'i kaldırın, sizden başka bir şey istemiyoruz' dedi. OHAL'i kaldıracağız ama biz bu yetmez dedik. Terörün direkt mağdur ettiği bütün insanlarımızın o mağduriyeti sona erdirilinceye kadar insanlarımızın taleplerinin tamamını yerine getireceğiz dedik. DGM'leri kaldırdık. Farklı dil ve lehçelerde kurslar açıldı. Ana dilde savunma, ana dilde propaganda hakları verildi" ifadelerini kullandı.

İpek, Türkiye'de terörün bitmesini istemeyen güçlerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Terörü sonlandırmak için ortaya koyduğumuz proje, millidir. Türkiye'nin bu problemini kendisinin çözmesini, aklıyla, milli düşüncesiyle çözmesini küresel oyuncular istemiyor. Onun için bu konular çözüme kavuşturulmaya başlandığı anda birileri terörü azdırıyor. Türkiye'de siyaset karıştırılmak isteniyor. Onlara buradan, Dersim'den, Tunceli'den sesleniyorum; Türkiye, artık bölgesel bir güçtür, kendisi küresel bir güç olma yolunda ilerlemektedir, terörle ilgili bu konuyu onlar istese de istemese de kendi milli iradesiyle çözecektir. Bakın iş belli bir rayına girdi, Kobani diye bir konu üretmeye çalıştılar. Orada kutsal bir mekan uydurmaya çalıştılar. Halbuki, Kobani'de mağdur halkın tamamını biz kendi ülkemizde ağırladık, ihtiyaçlarını giderdik. Türkiye bu konuda elinden geleni yaptı ama orada o insanların ölmesini isteyen küresel oyuncular ve o bölgede yaşayan maşaları vardı. Onların da oyunlarını Türkiye Cumhuriyeti bozdu, bununla da gurur duyuyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber