Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Ekim 2016 - 00:23 Yorum: 0

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bizim ülke olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözü yok. Türkiye'yi sadece komşu ülkelerimizdeki terör...

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bizim ülke olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözü yok. Türkiye'yi sadece komşu ülkelerimizdeki terör örgütlerinden uzaklaştırmaktır. Allah oradaki tüm güvenlik görevlilerimize yardım etsin. Şu süreçte Avrupalı dostlarımız Türkiye'deki darbeye darbe demediler ve kınamadılar. Onların dostluklarını bir kez daha test ettik" dedi.

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Ekim ayı toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi'nde partililerin katılımıyla yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Uşak İl Koordinatörü ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, ilçe teşkilatı başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin omuz omuza verilerek bertaraf edildiğini belirterek, "Canımız pahasına, Çanakkale ruhuyla vatanımızı koruduk. Bu ülke ruhunu 1 dolara satanlara ve hain planlar yapanlara teslim olmayacaktır. Değil 40 yıl, 400 yıl daha plan yapsalar, bu bayrağı indiremezler" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak halkının 27 gün boyunca demokrasi nöbeti tutuğunu belirterek, "Uşak haşaşilere en güzel cevabı verdi, sağcısı - solcusu tüm vatandaşlar tek vücut oldu" ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, 15 Temmuz günü sokaklara dökülen milletin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. AK Parti Milletvekili Mehmet Altay da, milletin ülke bütünlüğü için bir araya gelmesinin önemli olduğuna değindi.

"Devlet ve millet ittifakını sağladık"

15 Temmuz gecesini anlatan AK Parti Elazığ Milletvekili ve Uşak İl Koordinatörü Metin Bulut, teşkilatların büyük özveri gösterdiğini söyledi. Metin Bulut, "Statik olan teşkilat anlayışını dinamikleştirdik. Bunun yararını 15 Temmuz'da fazlasıyla gördük. O kanlı gece, hainler emellerine ulaşmak için olmadık hainliği yaptı. O anda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş, tüm koordinatörlerle temasa geçti ve il başkanları ve belediye başkanlarının tek tek aranmasını istedi. Türkiye'de ilk defa sivil hareket teşkilatımız tarafından koordine edildi. 15 Temmuz'da son yüz yılın en büyük devlet ve millet ittifakı sağlandı. Sizler sadece siyasi bir parti değilsiniz, bu ülkenin en büyük iyilik hareketisiniz. Sizler ve milletimiz olmasaydı, şu anda ülkemiz hain terör örgütlerinin elindeydi. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

"15 Temmuz'da nasıl kenetlendiysek, bundan sonra da kenetlenmeliyiz"

15 Temmuz darbesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek için tim kurulduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "O hain gecede, milletin sesi olan Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek istediler. Yani bu milletin sesini kısmak niyetleri vardı. Fakat Cenabı Allah onların bu planlarını başlarına geçirdi. 15 Temmuz'da vatandaş bayrağı ve devleti için sokaklara indi. Çünkü 1960'da Menderes'i katletmişlerdi ve bu milletin haberi yoktu. Milletimiz kendi içinden çıkardığı liderine sahip çıktı ve arkasında olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu hain plan, e-muhtıra, kapatma davaları, Gezi olayları ve bugüne kadar yapılan hain girişimlerin sonuncusuydu. Her seferinde olduğu gibi, bunda da başarılı olamadılar. Eğer başarılı olsalardı ilk önce AK Partilileri öldüreceklerdi. Cenabı Allah bu ülkeyi hainlerin sinsi planlarından muhafaza eylesin. Bu ülke üzerinde, Başkomutanımız ve Başkanımız üzerinde plan yapanların planlarını geri çevirsin. Şahsi menfaat ve çıkarlarımızı geriye atmalıyız. Bu ülkenin çıkarlarını ve menfaatlerini kendi çıkarlarımızın üzerinde tutmalıyız. Bundan sonraki süreçte daha fazla bir birimize kenetleneceğiz ve yolumuza bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

"Türkiye'yi terör örgütlerinden uzaklaştırıyoruz"

Fırat'ın doğusundaki sınırlara kadar, gerek DAEŞ ve PKK'yı ülkemizden uzaklaştıracak bir çalışmayı yapıyoruz diyen Ataş, şöyle devam etti:

"Bizim ülke olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözü yok. Türkiye'yi sadece komşu ülkelerimizdeki terör örgütlerinden uzaklaştırmaktır. Allah oradaki tüm güvenlik görevlilerimize yardım etsin. Şu süreçte Avrupalı dostlarımız Türkiye'deki darbeye darbe demediler ve kınamadılar. Onların dostluklarını bir kez daha test ettik. Yine müttefiklerimiz aynı şekilde davrandılar ve Türkiye'deki darbeyi kınamadılar ve onların da ne kadar müttefik olduğunu gördük. Türkiye'nin Türkiye'den başka dostu yoktur. Biz 15 Temmuz'da nasıl kenetlendiysek, bundan sonra da aynı şekilde hareket etmek zorundayız".

"Bahçeli devletin çıkarları için devlet adamlığını ortaya koydu"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili talebini değerlendiren Ataş, "Sayın Bahçeli, başkanlık ve Anayasa değişikliği için Türkiye'nin gündemine oturan bir konuşma yaptı. Sayın Bahçeli 15 Temmuz ve sonrasında, Yenikapı ruhunu taze tutmak için ülkemizin menfaat ve çıkarları için devlet adamlığını ortaya koydu. Türkiye'de başkanlık sisteminin bir ihtiyaç olduğunu gündeme getirdi. Bu devlet adamlığından dolayı Bahçeli'yi kutluyoruz. Umuyoruz ki CHP de Bahçeli'nin devlet adamlığını gösterir ve Yenikapı ruhunu yeniden hisseder ve yaşar" diye konuştu. Öte yandan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber