Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Temmuz 2014 - 20:28 Yorum: 0

AK Parti Van Milletvekili Çiftçi:

"Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin çok partili siyasi hayatında gelmiş geçmiş en başarılı, en sevilen, en karizmatik siyaset adamıdır"

AK Parti Van Milletvekili Çiftçi:

VAN (AA) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çok partili siyasi hayatında gelmiş geçmiş en başarılı, en sevilen, en karizmatik siyaset adamıdır" dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Çiftçi, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Çiftçi, "paralel yapı"nın gün yüzüne çıktığı bir ortamda yapılan 30 Mart seçimlerinin sonucu itibarıyla farklı olacağını gözlemlediklerini belirterek, seçim öncesinde yaşanan tartışmalara bakıldığı zaman çekişmenin 'yeni Türkiye' ile 'eski Türkiye' taraftarları arasında gerçekleştiğinin fark edildiğini söyledi.

Sandıktan 2023 vizyonuna devam mesajı çıktığına değinen Çiftçi, şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye taraftarları seçimi kazandı. O günkü seçim sonuçlarını ve AK Parti'nin aldığı başarıyı siyasi açıdan değerlendirecek olursak ilk çıkan sonuç, bundan sonraki aşamada, halk başbakanımıza 'yürümeye devam et, bizler arkandayız' mesajını vermişti. Millet, 30 Mart seçimleri ile 'mevcut muhalefete ve paralel yapıya itibar etmedi. İnşallah 10 Ağustos'ta da milletimiz bu birlikteliğe bir darbe daha vuracaktır."

-İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

Çiftçi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin de batının ikiyüzlülüğünün bir kez daha gözler önüne serildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bizler İsrail'i hep kınadık, kınamaya da devam edeceğiz. İsrail'in bu kara harekatı Filistin halkına karşı yürütülen sistematik yıldırma politikalarıdır. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatı, medeni dünyanın yüz karasıdır. Her durumda kendini insan hakları savunucusu olarak gören batı, yine mevzu bahis Filistin olunca kör, sağır ve dilsizi oynamaya devam ediyor. Batının yüzyıllardır süren bu riyakar tutumundan ziyade İslam aleminin, devletlerinin sessizliği vicdanlarımızı yaralıyor."

30 Mart seçimlerinin sonuçlarına bakıldığında, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına halkın destek verdiğinin görüldüğünü anlatan Çiftçi, Erdoğan'ın etkin ve geldiği her makama işlev kazandıran bir politikacı olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Çiftçi, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde sembolik bir cumhurbaşkanı olmayıp farklı bir portre çizeceğini bildirerek, "Başbakan Erdoğan'ın adaylığı sadece 12 yıllık destansı başarılarla dolu bir icraatın doğal sonucu değildir. 'Bu ülkede bir tek merkez vardır, o da milletin kendisidir' anlayışını bir hayal olmaktan çıkarıp ete kemiğe büründüren Erdoğan, bu milletin her kesiminin büyük teveccüh ve arzusunun sonucu olarak aday olmuştur" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimi 

"Erdoğan, Türkiye'nin çok partili siyasi hayatında gelmiş geçmiş en başarılı, en sevilen, en karizmatik siyaset adamıdır" diyen milletvekili Çiftçi, Erdoğan'ın demokrasi, barış, kardeşlik ve daha çok büyüyen Türkiye'nin lideri olduğunu dile getirdi.

AK Parti döneminde vesayetçi anlayışın yıkıldığının altını çizen Çiftçi, şöyle devam etti:

"İdeolojisini sandığın üzerinde görmeyen bir demokratik anlayışla toplumsal talepleri merkeze alan, toplumun desteğiyle 12 yıldır Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyan AK Parti iktidarı bürokratik algıları yıkmıştır. Ülkemiz insanı, dayatmalarla neler yapılmak istendiğini çok iyi biliyor. Türkiye'nin gelişen, değişen ve müreffeh yarınlara doğru ilerleyen sosyolojisi karşısında cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasi bir kriz olmaktan da çıkacaktır. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı siyasi erkte önemli değişimleri zorlayacak ve cumhurbaşkanlığı seçimi yeni Türkiye vizyonu açısından bir dönüm noktası olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiyle, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile halkın seçtiği bir Başbakan Türkiye'yi her alanda uçuracaktır. Yaklaşan seçimle birlikte AK Parti olarak bizler de daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu dönemde de yine ülkemizin geleceği için üzerimize düşenin en iyisini yapmak için gayret göstereceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ülkemizin geleceği açısında çok önemli bir seçim olarak görüyoruz."

Çiftçi, CHP'nin, süreci bulandırmak, karıştırmak ve provoke etmek adına her türlü klasik hünerini sergilediğini vurgulayarak, "Kah bazı medyayı kullanarak hayali Gül-Erdoğan çatışması üretiyorlar, kah AK Parti içinde fay oluşturma çabalarına giriyorlar, kah sokakları hareketlendirme tehdidinde bulunuyorlar, kah bugünlerde aralarından su sızmayan kimi yargı mensuplarını kaşla gözle milletimize imaya çalışıyorlar. Milleti anlamaktan uzak, milleti hor gören ve milletin değerleriyle çatışma halinde olmayı siyasi çizgi saymış CHP'nin bu rahatsızlığını tasvip etmesek de anlayabiliriz. CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da eskide kalmış modelleri özlüyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber