Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ağustos 2014 - 13:42 Yorum: 0

AK Parti'de Olağanüstü Kongre hazırlanıyor

Başbakan Erdoğan'ın halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 27 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılan kongrenin yapılacağı Ankara Arena'da çalışmalar sürüyor.

AK Parti'de Olağanüstü Kongre hazırlanıyor

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi için yapılan hazırlıklar sürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 27 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongre'sinin yapılacağı Ankara Arena'da titiz bir emek yürütülüyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tek namzet şekilde gireceği kongre, tek gündem maddesiyle toplanacak.

Yoklama, açılış ve Divan'ın seçimiyle başlayacak kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrede, Genel Başkan şekilde son defa konuşma yapacak. Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Genel Başkan adayları Divan Başkanlığı'na referans edecek, daha sonra da adaylar birer konuşma yapacak.

Dilek ve temennilerinin alınmasının ardından, Genel Başkan seçimiyle devam edecek kongre, seçilecek Genel Başkan'ın konuşmasıyla sona erecek.

Çoğunluğun sağlanamaması biçiminde ise kongre tıpkı gündemle 28 Ağustos günü tıpkı saatte ve salonda yine toplanacak.

Bu arada, ülke içi ve ülke dışından fazla fazla sayıda davetlinin katılacağı kongre için AK Parti Teşkilat Başkanlığı ve Sosyal İşler Başkanlığınca muhtelif çalışmalar yapılıyor. 

Kongre salonunun içindeki ve dışındaki düzenlemeler önemli ölçüde tamamlarken, kongreye katılacak engellilerin salona rahat girebilmeleri ve konforlarının sağlanması için lüzumlu bütün tedbirler alındı.

Salonda, engellilerin sorunsuz devinim edebilmesi için hususi tasarımlar oluşturulurken, gazetecilerin de sorunsuz çalışmalarına olanak sağlayacak kabinler kuruldu.

'Hep Birlikte Yeni Türkiye' 

AK Parti ve Türk bayraklarıyla donatılan salona giremeyen vatandaşlar için de kongreyi izlemeleri için hariç bölümde dev ekran ve ses sistemi kuruluyor.

Kongrenin gerçekleştirileceği binanın hariç cephesine 'Hep Birlikte Yeni Türkiye' yazılı pankart asıldı.   

Yurt içi ve ülke dışından yaklaşık 30 bin insanın katılması beklenen kongreyi fazla fazla sayıda yerli ve yabancı gazeteci izleyecek. 

Bine yakın gazetecinin, kongre için akreditasyon başvurusunda olduğu öğrenildi.

ETİKETLER: AK Parti , Kongre
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber