Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Eylül 2016 - 11:13 Yorum: 0

AK Parti’de partiler arası bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bayramları kan gölüne çeviren PKK gibi düğünleri cenaze evine çeviren DEAŞ'la da mücadelenin, FETÖ...

AK Parti’de partiler arası bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bayramları kan gölüne çeviren PKK gibi düğünleri cenaze evine çeviren DEAŞ'la da mücadelenin, FETÖ ile de mücadelenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerekmekte. Ortak terörle mücadele konusunda sizin vereceğiniz destekler de çok önemli" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde HÜDAPAR heyeti, AK Parti'ye ziyarette bulundu. AK Parti'nin kabul heyetinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Beyazıt Kaçar ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey yer aldı. Çalık, HÜDAPAR heyetinin karşılanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Özellikle coğrafyamızda yaşanan sıkıntılar, bugüne kadar yaşadığımız olduğumuz sıkıntıları bertaraf etmek için ulusal bazda yaşamış olduğumuz sıkıntılar sonrasında uluslararası bazda yaşamış olduğumuz sıkıntıları sizler paylaştınız. Türkiye'de 15 Temmuz gecesi HÜDAPAR başta olmak üzere destek veren partilere teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bir kez daha Yasin Börü evladımızı rahmetle anıyorum. Annesi ve yakınları ile görüşmelerimiz devam etti" ifadelerini kullandı.

Çalık, Van'daki terör saldırısını hatırlatarak, "Bayramları kan gölüne çeviren PKK gibi düğünleri cenaze evine çeviren DEAŞ'la da mücadelenin, FETÖ ile de mücadelenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerekmekte. Ortak terörle mücadele konusunda sizin vereceğiniz destekler de çok önemli" dedi.

HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise, "Darbeye karşı direniş sergileyen insanların içerisinde hatırı sayılır kısımda camia mensuplarının olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Böyle bir gelişmenin Türkiye'de darbe sonrası oluşan toplumsal mutabakata, milli mutabakata, toplumsal sözleşmeye zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu konuda dikkatle hareket edilmesi parti olarak talebimizdir. FETÖ'nün esasen cemaat nitelemesine tabi tutulması hem gerçeklere, sosyal gerçeklere hem de hakikate aykırıdır. Çünkü, Türkiye'de hiçbir cemaatin elinde ne bir savaş uçağı vardır ne bir helikopter vardır, ne tankı vardır. Dolayısıyla FETÖ'yü bir cemaat nitelemesine tabi tutmak da baştan yapılan bir yanlıştır. Belki bir casusluk şebekesi, belki senaryosu dışarıda yazılmış bir film sahnesinin figüranları olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Toplumsal mutabakatın ruhuna uygun yeni bir sivil anayasanın yapılması gerektiğine işaret eden Yavuz, "Özellikle FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle cezaevlerine atılan binlerce hakim ve savcı, bu hakim ve savcıların almış oldukları kararlar var. Bu kararlar doğrultusunda cezaevlerine atılmış yüzlerce mahkum insan var şu anda. Dolayısıyla bizler terörist oldukları gerekçesiyle cezaevlerine atılan bu savcı ve hakimlerin altında imzaları bulunan kararların hukuki ifadesiyle yok hükmünde kabul edilmesi için mutlaka bir girişimin olması gerektiğini ve buradan doğan mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Yavuz, "Suriye meselesini bir bütün olarak, İslam coğrafyasının bir meselesi olarak görüyoruz. Parça parça yaklaşım sergilemekten ziyade Suriye'deki ateşin söndürülmesine yönelik adımların atılması gerekiyor. Bir taraftan kendi güvenliğimizi sağlamaya çalışırken, diğer taraftan yeni bir cepheleşmeyi ortaya çıkaracak, belki bölge halkları arasına yeni bir çatışma fitilini ateşleyecek adımlar atmaktan şiddetle kaçınmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber