Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Şubat 2017 - 15:58 Yorum: 0

AK Parti’de referandum kampanyası başladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti tarafından Ankara Arena'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım...

AK Parti’de referandum kampanyası başladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti tarafından Ankara Arena'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'na katıldı. AK Parti teşkilatlarının ve gençlik kollarının çok yoğun katılımıyla yapılan toplantıyla ilgili izlenimlerini aktaran Başkan Genç, anayasa değişikliğiyle ilgili kafalardaki kuşkuların giderilmesi, muhalefetin öne sürdüğü endişelerin cevaplanması açısından toplantının çok verimli ve etkili olduğunu belirtti.

Bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından anayasa değişikliğiyle ilgili 18 maddenin neler getirdiği, hangi avantajları sağlayacağının teferruatlı bir şekilde anlatıldığını belirten Başkan Genç, Ankara Arena'daki heyecanın bütün Türkiye'de olduğunu kaydederek, "Anayasa değişikliğiyle ilgili muhalefetin dillendirdiği tek adamlık geliyor, yargı bağımsızlığı kalkıyor, meclis işlevsizleştiriliyor gibi eleştirilerin ne kadar temelsiz iddialar olduğu bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. Aksine güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemi hükümet bunalımlarına son vererek siyasi krizleri ortadan kaldıracaktır. 2007 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmeye başlandı. Diğer yandan başbakanın da halk tarafından seçilmesi iki başlılık ortaya çıkarıyordu. İkisi de seçimle gelen cumhurbaşkanı ve başbakan arasında artık çatışmaların, görüş ayrılıklarının ortaya çıkması ihtimali yeni sistemle ortadan kalkmış oluyor. Yürütme ve yasama organları daha da güçleniyor. Çok partili siyasi hayata geçildiği 1950 yılından sonra Türkiye'de 67 yılda 65 hükümet kuruldu. Bu kadar kısa zamanda çok sayıda hükümetin gelip gitmesi zaten mevcut parlamenter sistemin Türkiye'yi ileriye taşıyamayacağının en büyük göstergesi niteliğinde. Yeni sistemin en büyük avantajı istikrarlı hükümet modelleri getirerek ülkemizi siyasi istikrasızlıktan kurtarmasıdır. Artık herkes işini yapacak. Yasama, yürütme ve yargı kendi vazifesini yapacak. Hiçbir erk diğer erkin yetki ve sorumluluğuna müdahale edemeyecek. Karar alma mekanizması daha hızlı ve etkin işleyecek. Bu toplantı gösterdi ki Anadolu referandum coşkusuna hazır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber