Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 18:53 Yorum: 0

AK Parti’den 2 büyük müjde

Kütahya'da, şehir hastanesi sürecinde yüklenici firmanın belirlendiği ve sözleşmesinin imzalandığı, daha önce yeri belirlenen Zafer Organize Sanayi Bölgesi...

AK Parti’den 2 büyük müjde

Kütahya'da, şehir hastanesi sürecinde yüklenici firmanın belirlendiği ve sözleşmesinin imzalandığı, daha önce yeri belirlenen Zafer Organize Sanayi Bölgesi için de mera vasfının bakanlık tarafından kaldırıldığı bildirildi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Kütahya kamuoyunun yakından takip ettiği 2 hususla ilgili müjdeli haberleri birlikte verdiler.

538 milyon TL'ye mal olacak olan şehir hastanesiyle ilgili ihaleyi Güriş isimli firmanın kazandığını belirten Milletvekili Vural Kavuncu, "134 bin metrekare kapalı alanı olacak olan şehir hastanesinin 2019 yılının başında bitirilmesi hedefleniyor. Hastaneyle ilgili ihale sürüce tamamlandı ve yüklenici firma belirlendi. İhaleyi kazanan Güriş firması önümüzdeki hafta içeresinde hafriyata başlayacak. Kütahyamıza hayırlı olsun" dedi.

"Zafer OSB'de tüm engeller aşıldı"

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Zafer Organize sanayi Bölgesi için ayrılan 5 bin 800 dönümlük alanın Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mera vasfının kaldırıldığını dile getirdi. Nazlı, "Bilindiği gibi, Kütahya merkez 2 ve Tavşanlı ve Gediz birer olmak üzere toplam 4 organize sanayi bölgemiz var. 5. organize sanayi bölgemiz de Zafer Havalimanı'nın bulunduğu Pusan ve Sevdiğin köyleri arasındaki alanı belirlemiştik. Buranın OSB olması için mera vasfının kaldırılması gerekiyordu. Bakanlık Zafer OSB için mera vasfını kaldırdı. Bununla birlikte Zefar OSB için hiç bir engel kalmadı. OSB'nin kısa sürede faaliyete geçeceğini ümit ediyorum. OSB faaliyete geçinde yaklaşık 10 bir kişi istihdam edilecek" diye konuştu.

"FETÖ ile mücadelede mağduriyet söz konusu değil"

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kamuoyunun tartışıldığı gibi çok sayıda mağduriyetin söz konusu olmadığını ifade etti. Gazel, "Türkiye bir hukuk devletidir. FETÖ ile mücadelede kriterler belirlenmiştir. Yetkili kurumlar bu kriterler çerçevesinde mücadele etmektedir. Kamuoyunda FETÖ ile mücadelede çok sayıda kişinin mağdur olduğu yönünde bir tartışma var. Bu söz konusu değil, hatta bence verilen kararlar yüzde yüz seviyesindedir. Eğer mağdur olan varsa hukuk içerisinde mutlaka karşılığını bulacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan da, Ankara'da yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 2 büyük müjdenin verilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Kütahya milletvekilleri ve parti teşkilatlarına teşekkür etti. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber