Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Temmuz 2014 - 12:11 Yorum: 0

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 'Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, İhtiyar demeden kişilerin katledildiği acı günler yaşıyoruz' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. 

AK Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi Faruk Demir karşıladı. 

Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu, Gazze'de yaşananlar sebebi ile buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi. 

Birlik ve beraberliğe en aşırı ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Erdoğdu, şunları söyledi:

'Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, İhtiyar demeden kişilerin katledildiği acı günler yaşıyoruz. Din adına cinayetlerin işlendiği günler yaşıyoruz. Onun için buruk bir bayram. Tek tesellimiz, ülkemizin bu ateş çemberinin, şimdilik diyebiliyorum, dışında tutulması. Çünkü Türkiye'yi bu çemberin içine çekmeye çalışacak olan muhtelif kuvvet odaklarının olacağını biliyoruz fakat biz şuna inanıyoruz ki cumhuriyetimizin temelleri sağlam atıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün laik, demokratik, yasa devleti asır değil, daha birkaç bin sene yaşayacak güçte ve kuvvettedir. Buruk bir bayram fakat gene de geleceğe umutla bakmak dileğindeyiz. Bayramlar kardeşlik günleridir. Ben türkiye için huzur, barış, dayanışma, hukukun adaletin üstün bulunduğu bir istikbal diliyorum.'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de başta Filistin ve Gazze olmak üzere Irak ve Suriye'de yaşananlara değinerek, 'Bu kan ve vahşet hem bölgeyi hem de tüm dünya barışını tehdit ediyor' dedi. 

Gül, şöyle devam etti:

'Ama türkiye aşırı şükür yalnızca sima yıl, iki sima sene değil, bin yıldır burada, hangi ırka, hangi mezhebe ait olursa olsun bin sene kardeşçe, ulusal birlik ve beraberliğini sağlamış coğrafya. İnanıyorum ki daha binlerce yıl, kıyamete kadar bu birlik ve beraberliğini sürdürecektir. Zaten ülkemizi değişik kılan da bu kadirşinaslığa olan inancı. Gerçekten buruk bir bayramı yaşıyoruz. Umarız başta Filistin olmak üzere, dünyanın gözü önündeki bu vahşet sona erer. Bu bayramda temennimiz bu şekilde.'

Musul'da rehin alınan konsolosluk çalışanlarını hatırlatan Levent Gök de IŞİD'e dikkati çekti.

Türkiye'nin aşırı dikkatli olması gereken günler yaşadığını savunan Gök, 'Herkesin aşırı mesul olması gereken bir süre diliminden geçiyoruz. IŞİD diye bir terörist çete, Ortadoğu'yu kana buluyor. Burada atılacak her adımın büyük önemi var. Suriye ve Irak'ta parçalanmalara gidecek gelişmeler var. Hepsi burnumuzun dibinde oluyor. IŞİD'in açacağı tehlikeyi bizler öngörüyoruz, umuyorum ki ülkemizi yöneten iktidar da bunun bilincindedir' diye konuştu. 

'Irak'ta yaşanan hadiseler gerçekten Türkiye'nin yıllardır dile getirdiği, orada bir mezhep bağnazlığı içinde devletin yönetilemeyeceği hususundaki eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor' diyen Gül ise önceliklerinin oradaki vatandaşların sağ salim kurtarılması olduğunu söyledi. 

Gül, 'Bu hususta IŞİD'le ilgili hükümetimize veya politikaya ilişkin yapılacak başka sözlerin de temelsiz olduğunu anlatım etmek lazım. Türkiye hangi gruba ait olursa olsun, illegal terör gruplarının hepsinin karşısında kalmıştır. Bu bir devlet politikasıdır. Hükümetin de yaptığı budur' dedi. 

Ziyarette, Irak Türkmenler'in yaşadıkları da konuşuldu. Gül, başta hükümet olmak üzere aşırı sayıda sivil cemiyet kuruluşunun Türkmenler'e yardım ulaştırdığını anlattı. Her iki heyet, cumhurbaşkanı seçimlerinin ülkeye hayırlı olması temennisini de dile getirdi. AK Parti heyetindekilerin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim logosunun bulunduğu rozet takmaları dikkati çekti. 

DSP ve İP de ziyaret etti

AK Parti heyetinin ardından DSP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tanbova ile PM üyesi Erdinç Özdil, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Bu ziyarette ise Gazze'nin yanı sıra 17 ve 25 Aralık operasyonları ile emniyetteki 'paralel yapı' operasyonları gündeme geldi. 

İP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mahmutoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Öztürk de CHP'yi ziyaret etti. Ziyarette Yurtçiçek'in Atatürk ilkelerine bağlı bir namzet olmaksızın cumhurbaşkanı seçimlerine gidildiğini söylemesi üzerine Erdoğdu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun her süre Atatürk ilkelerine bağlılığını anlatım ettiğini söyledi.

Gök ise İP'nin İhsanoğlu'na destek vermesi gerektiğini anlatım ederken Yurtçiçek, 'Henüz karar vermedik, boykot kararı da almadık. Değerlendirmelerimiz sürüyor' yanıtını verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber