Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 02 Eylül 2015 - 01:25 Yorum: 0

AK Parti'den milletvekili aday adayı başvuruları yarın sona eriyor

AK Parti'de, 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları yarın sona eriyor.

AK Parti'den milletvekili aday adayı başvuruları yarın sona eriyor

Murat Çelik

AK Parti'de, 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları yarın sona eriyor. AK Parti, 7 Haziran’da olduğu gibi teşkilatta görev alan il başkanı, ilçe başkanı, il yönetim kurulu üyeleri ile il genel meclisi veya belediye meclis üyelerinin milletvekili aday adayı olmasını yasakladı.

25.dönemde Malatya’dan Milletvekili seçilen Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci’nin yeniden aday adayı olmaları beklenirken, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, başvurularını partinin Genel Merkezi'ne veya İl Başkanlıklarına bizzat yapabiliyor.

Adaylık başvurusu yapan erkek aday adaylarından 5 bin lira, kadın aday adaylarından ise 2 bin 500 lira başvuru özel aidatı alınırken, engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan ise bu ücret talep edilmiyor.

AK Parti'den milletvekili aday adayı başvuruları, 3 Eylül (Yarın) Perşembe günü sona erecek.

7 Haziran seçimlerinden farklı olarak bu kez AK Parti sürenin de kısıtlı olması nedeniyle temayül yoklaması ve adaylarla mülakat yapmayacak.

Aday başvuruları, 3 Eylül’de sona erecek ve elemeler de, 4 Eylül’de , başvuru süresinin hemen bitiminde partide kurulacak komisyonlar tarafından hızlı bir şekilde 
yapılacak.

AK Parti’nin 5. olağan kongresinin araya girmesinden dolayı aday adaylarının son elemesi yeni yönetim tarafından gerçekleştirilecek.

12 Eylül’de yapılacak kongrenin ardından, kongrede oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinin kesinleşmiş sonucunun, 14 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’ndan(YSK) alınması bekleniyor. Aynı gün yapılacak MKYK toplantısıyla Genel Başkan’a, partinin yeni yönetimi olan Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyelerini belirleme yetkisi verilecek.

Başbakan da, yeni yönetimi zaman kaybetmeden belirleyerek, aday listelerine son şeklini verecek olan kendi başkanlığındaki üst komisyonu şekillendirecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber