Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2014 - 16:38 Yorum: 0

AK Parti'den Odunpazarı Belediyesi'nin "barlar sokağı" kararına tepki

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan: "Alkolü çağdaşlık kriteri olarak gören zihniyet, meclis çoğunluğuna güvenerek, Odunpazarı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit edici bir karar almışlardır"

AK Parti'den Odunpazarı Belediyesi'nin 'barlar sokağı' kararına tepki

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı, Odunpazarı Belediye Meclisi'nin 7 Temmuz 'da "4 bölgenin içkili yer olarak belirlenmesi" yönündeki kararına tepki gösterdi.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, ilçe teşkilatı ve belediye meclisi üyelerinin katılımıyla Hicri Sezen Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, AK Parti ve MHP'nin karşı oylarına rağmen, CHP meclis üyelerinin söz konusu kararı aldığını anımsattı. 

Meclis kararının iptali için AK Parti olarak dava açtıklarını anlatan Doğan, "Alkolü çağdaşlık kriteri olarak gören zihniyet, meclis çoğunluğuna güvenerek, Odunpazarı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit edici bir karar almışlardır. Bu kararı alanların Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün verilerinde bulunan Tepebaşı ilçesindeki  kamuoyunda 'barlar sokağı' olarak bilinen Vural Sokak'ta 2013'te 226 adli olayın, 2014'ün ilk 6 ayında ise 183 adli olayın meydana gelmesinden haberleri var mıdır?" diye konuştu. 

Yeni "içkili yerler" bölgesinin oluşturulmasının Eskişehir ve Odunpazarı'na yapılacak en büyük kötülük olacağını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Unutulmamalı ki bu mekanların büyük kısmı suç örgütlerinin barındığı ve zararlı alışkanlıkların başladığı yerlerdir. Çağdaşlığı kimselere bırakmayan CHP zihniyeti nedense alkol kullanımının özendirilmesini marifet sanıyor. Bizler gelecek nesiller için 2023,2053, 2071 vizyonlarının ışığında şehrimize hizmet etme çabası içindeyken, bu derdi taşımayanlar şehrin tarihine, insanına yakışmayan şekillere sokmanın gayretindeler. Eğer içkili mekan talebi belediyemize yoğun olarak ulaşıyor ve bu mekanları açmak mecburiyet olarak görülüyorsa, bu tarz mekanlar Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer uluslararası organizasyonların kriterlerindeki gibi  şehir dışında oluşturulmalı ve vatandaşımızı rahatsız edecek bir hal almamalıdır.  Bu konu sadece bir ruhsat veya alkol izni konusundan ibaret değildir. Biz bugün olduğu gibi yarın da gençliğimiz için çalışacak, evlatlarımıza layık görmeyeceğimiz hiçbir şeyi bu şehrin gençlerine reva görmeyeceğiz."

Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman'ın da destek verdiği basın açıklamasına katılanlar, Vural Sokak'ta meydana gelen olayların yer aldığı gazete küpürlerinin bulunduğu dövizler taşıdı.

Partililer, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber