Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ekim 2016 - 18:23 Yorum: 0

AK Partili başkan yardımcısı gözyaşları arasında toprağa verildi

Van'ın Özalp ilçesi Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki evinde PKK'lı teröristler tarafından öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın...

AK Partili başkan yardımcısı gözyaşları arasında toprağa verildi

Van'ın Özalp ilçesi Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki evinde PKK'lı teröristler tarafından öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin ardından kalabalık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Özalp ilçesinde yapılan cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Van Valisi İbrahim Taşyapan, Özalp Kaymakamı Serdar Karal, AK Parti Genel Merkez Sekreteri Abdülhamit Gül, Teşkilat Başkan Yardımcısı Sadettin Aydın, il milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özalp Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazında Aydın Muştu'nun 7 yaşındaki Medet ve 11 yaşındaki Umut adlı çocukları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte saf tuttu. Namazın ardından tabutu Bakan Soylu bir süre vatandaşlarla birlikte omzunda taşıdı. Cenazenin taşınması sırasında vatandaşlar "Kahrolsun PKK" sloganları atarak tekbir getirdi. Muştu'nun tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler yaklaşık 300 metre yürüdü. Yürüyüş sırsında kalabalık tekbir getirip, terörü lanetleyen sloganlar attı. Daha sonra konvoy halinde Muştu'nun cenazesi mahalle mezarlığına getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mezarlıkta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın Muştu'nun iyi bir dava adamı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, "Aydın Muştu adi ve sinsi bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Dünyada hiçbir yerde çocukların yanında katledilmek yoktur. Terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Biliyoruz Allah bizimledir. Evlatları evvela Allah'ın, sonra bizim emanetimizdedir. Biz inanmış insanlarız. Bu kardeşlikle kötülükleri yok edeceğiz. Çocukların geleceğinin iyi olması için zorunluluğumuz vardır. Bunun gayreti içindeyiz" dedi.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Bakan Soylu, Muştu'nun ailesi ve çocuklarıyla görüşüp başsağlığı diledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber