Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

AK Partili başkanı saldırıya tepkiler sürüyor

Diyarbakır Barosu, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in öldürülmesi olayını kınadı.

AK Partili başkanı saldırıya tepkiler sürüyor

Diyarbakır Barosu, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in öldürülmesi olayını kınadı.

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada, Temmuz 2015 tarihinden itibaren başlayan çatışmalı süreçle birlikte her gün ölüm, gözaltı, operasyon ve hak ihlalleri haberleri ile uyanıldığı belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır Barosu olarak, başlayan bu çatışmalı sürecin sorunları daha da büyütüp, toplumsal ayrışmaya sebebiyet vereceğine yönelik endişelerimizi her fırsatta dile getirmiştik. Son olarak, Yüksekova ve Şemdinli'de meydana gelen saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu 22 kişinin yaşamını yitirmiş olmasını, AK Parti Van Özalp ve Diyarbakır Dicle ilçe başkanlarının silahlı saldırı sonucu öldürülmelerini, sivil siyasete yönelik saldırı ve gözaltılarını kabul edilemez buluyor, başta yaşam hakkına yönelik bu saldırılar olmak üzere demokratik kazanımlara ve sivil siyaset alanına yönelik her saldırıyı kınıyoruz. Başta Kürt meselesi olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı sorunların demokratik zeminde, şiddetten uzak yol ve yöntemlerle çözüleceğine inanmaktayız. Sorunlara, siyasal kanallar dışında çözüm arayışlarının sorunları büyüteceği ve toplumda derin ayrışmalara sebebiyet vereceği kanaatindeyiz. Nitekim yaşadığımız acı tecrübeler bunu bize göstermiştir. Bu sebeple, şiddetin devre dışı bırakıldığı, siyasetin ve demokratik kitle örgütlerin devreye girdiği, diyalog ve müzakerenin esas alındığı çözüm yöntemlerine acil ihtiyaç duyulmaktadır" denildi.

STK'lar da kınadı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç da Aktert'in uğradığı saldırıyı kınadı. Altaç, "Ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren terör örgütleri sürekli olarak isim değiştirse de aynı amaca hizmet ettiklerini belirterek, 15 Temmuz'da yapılan haince darbe girişiminden sonra amaçlarına ulaşamayan şer güçlerinin, özellikle bölgede terörü devreye soktuğuna dikkat çekti. Üyesi olduğum AK Parti'nin il başkanlığı yaptığım dönemde Deryan Aktert'i çok iyi tanırdım ve yaptığı çalışmaları takdir ederdim. Kendisi karıncayı bile incitmeyecek kadar kibar bir insandı. Maalesef bir Kürt daha bugün de siyasi düşüncesinden dolayı terör örgütü tarafından vahşice katledildi. Herkes ve her kesim siyasi partilerin görüşlerine saygı duymalı. Demokrasiden dem vuranlar nerede, onların demokrasisi onlardan olmayanı öldürmek. Siyasi partilerin yöneticilerine yapılan saldırılar kabul edilemez. Terör örgütü derhal bu eylemlerden vazgeçmeli, toplumsal barış ve diyalog ortamı için ateşkes ilan ederek silahlı mücadeleyi bir yöntem olmaktan çıkarmalıdır. Giderek büyüyen ve gelişen ülkemizin ilerlemesini istemeyen unsurlar terör saldırıları ile bu gelişime engel olmak istiyorlar. Ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar. Yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Aktert'e Allah'tan rahmet kederli ailesine ve milletimize de başsağlığı diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber