Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2016 - 13:23 Yorum: 0

AK Partili Baybatur’dan Gaziler Günü mesajı

TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi ve AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ile "Gazi"...

AK Partili Baybatur’dan Gaziler Günü mesajı

TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi ve AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" unvanı verilmesi ve Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini ifade eden Baybatur, "Büyük tarihiyle daima onur duyan milletimiz, kahraman gazi ve şehitlerimizin bizlere canları pahasına bıraktığı vatanımıza daima sahip çıkacak, onların mücadelelerinden ilham almaya devam edecektir" dedi.

Esarete mahkum edilmek istenen Türk milletinin Kurtuluş Savası'nda ortaya koyduğu mücadele ile bağımsızlığını elde ettiğini kaydeden Baybatur mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kazanılan zafer, büyük imkansızlıklar ve yokluklar içerisinde destansı bir direniş mücadelesi veren kahraman gazi ve şehitlerimizin eseridir. Bağımsızlığa giden yolda en önemli adımlardan olan Sakarya Meydan Muharebesi'nde, askeri zekası ve komuta yeteneğiyle Türk ordusunu başarıya ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk, kahraman askerlerimizle beraber zaferin mimarı olmuştur. Ortaya koyduğu mücadele nedeniyle Gazi unvanı alan ve 15 Temmuz gecesi 2. kez Gazi olan Meclisimiz, 19 Eylül 1921'de Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı vererek bu başarıyı milletimiz adına taçlandırmıştır. Gazi Meclisin Atatürk'e verdiği bu unvan, aynı zamanda milletimizin gönlünde özel bir yeri olan Fetullahçı teröristlerin darbe girişimi sırasında, PKK ve DAEŞ'le mücadelede gazi olan vatan evlatlarına duyulan saygı ve minnetin göstergesidir. Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayet ve kararlılığa sahiptir. Ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyorum. Millet olarak ortak görevimiz, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize sahip çıkarak, onların adlarını ilelebet yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milletimizin aziz gazilerini saygı ve minnetle, ülkemiz için canlarını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber