Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 23:53 Yorum: 0

AK Partili Doğan, Konak Katlı Otoparkını sordu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısında...

AK Partili Doğan, Konak Katlı Otoparkını sordu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Katlı Otoparkı ve Çarşısının yıkılıp yıkılmayacağını sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşti. Konak Katlı Otoparkı hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Otopark altında faaliyet gösteren ve belediye tarafından kiraya verilen iş yerleri, istenen yüksek kira bedelleri nedeniyle boş kalmaktadır. Ticari işletmeler son dönemde yaşanan durgunluk, çarşının eski cazibesini yitirmesi, bakımsız kalması ve artan söylentiler üzerine burayı terk etmektedir. Belediyenin kullandığı ESHOT büroları da dahil olmak üzere, son aylarda burada yer alan bürolar tek tek kapanmakta ya da taşınmaktadır. Belediyemize yani kamuya ait olan ve yine İzmir halkının parasıyla yapılan bu otopark ve çarşı daha ne kadar bu şekilde yoluna devam edecektir? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çarşının yok olup gitmesine seyirci mi kalacaktır? Kent merkezinde bu kadar değerli bir tesisin kıymeti neden bilinmiyor, neden bu çarşıya sahip çıkılmıyor?" diye sordu. Konak Katlı Otoparkı altındaki çarşının Kemeraltı ile aynı kaderi paylaştığını söyleyen Doğan, "Bu tesis günde yüz binlerce insanın geldiği ve binlerce iş yeri bulunan Kemeraltı için oldukça önemli bir otoparktır. Özellikle son günlerde ortaya çıkan buranın yıkılacağı şeklindeki söylentiler nedeniyle zor koşullar altında ayakta durmaya çalışan esnafımız da tedirginlik yaşamaktadır. Acaba burası yıkılacak mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Katlı Otopark ve Çarşısı ile ne yapmak istemektedir? Buranın akıbeti ne olacaktır? İzmir Büyükşehir Belediyesi buranın boşalmasına seyirci mi kalacak? Burayı aktif hale getirecek misiniz? Bu tesisin kıymetinin bilinmesini ve bu çarşıya sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu çarşı eski günlerini mumla arıyor. Biz bu tesisin yeniden ekonomiye kazandırılmasını ve işler hale getirilmesini talep etmekteyiz" diye konuştu.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konuyu konuşalım"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise önceki yıl APİKAM altında faaliyet gösteren İtfaiye Restoran'ı Sayıştayın belirlediği yüksek kira bedeli sebebiyle kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek eleştirilere şöyle cevap verdi: "Buradaki Sayıştayın belirlediği bedeller üzerinden ihaleye çıkıyoruz. Üç defa ihaleye çıktığımız halde boş kalan iş yerleri var. Buraları belediyenin hizmet birimleri kullanıyor. Dernekler burada ihaleye girmiş ve kira protokol yapmış. Kirasını ödememiş, bir kuruş ödememiş, sonra gelip buraya çadır kurmuş. Biz belediye yönetiyoruz. "Sen burada bedava otur" mu diyeceğiz? Oranın bakımsız olduğuna ben de katılıyorum. Otoparkın yeniden toparlanması için çalışıyoruz. Gerisi laf olsun torba dolsun. Biz gayrimenkul satamıyoruz, böyle bir hastalığımız var. Kamunun malını satmıyoruz. Kemeraltı'nı cazip hale getirmeden burayı cazip hale getiremezsiniz. 270 hektarlık alanda 12 bin yapı var. Burada 500 milyon lira para harcadık. Bu kent eğer kalkınacaksa, zenginleşecekse bu bölgenin ayağa kaldırılması gerekmektedir. Burası nadide bir yerdir. Biz olanaklarımızı fazla fazla kullanıyoruz. Birlikte gidelim Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konuyu konuşalım. Bu otoparkı toparlamak iş değil. Bizim hedefimiz başka. Büyük fotoğrafı görün. Türkiye'nin bu ortamında bu işlere girmek istemiyorum. Projesiz 500 milyon lira harcanır mı?" Kocağlu, cuma günü Ankara'ya giderek Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi temasta bulunacağını kaydetti ve temaslarına AK Partili meclis üyelerini de davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber