Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 12 Mayıs 2016 - 14:03 Yorum: 0

AK Partili Enç’den Turizmde ’Felaket Tellallığı’ Tepkisi

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, turizmle ilgili negatif açıklamalara tepki göstererek, "Bu denli negatif açıklamalar son derece hassas...

AK Partili Enç’den Turizmde ’Felaket Tellallığı’ Tepkisi

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, turizmle ilgili negatif açıklamalara tepki göstererek, "Bu denli negatif açıklamalar son derece hassas bir sektör olan turizme yarar sağlamaz. Turizmin başkenti Antalyamıza ve ülkemize değil, rakiplerimiz olan Fransa, İspanya, ABD, Çin ve İtalya'nın işine yarar" dedi.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, turizmle ilgili sıklıkla yapılan olumsuz açıklamalara tepki gösterdi. Dünyanın bir çok ülkesinde etkili olan terör ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden sınır ihlali nedeniyle ortaya çıkan "Rusya" krizi nedeniyle turizm hakkında yapılan negatif açıklamaların turizme zarar vereceğini belirten Enç, "Turizmle ilgili negatif açıklamalarını üzüntüyle takip ediyoruz. Özellikle bu dönemde turizmle ilgili felaket tellallığı yapmak sektördeki rakibimiz olan ülkeler Fransa, İspanya, ABD, Çin ve İtalya'nın işine yarayacaktır. Turizmin başkenti Antalya'dan meclise giden bir vekil düşünün ki; turizmle ilgili tespitlerde bulunuyor, öngörülerine dair açıklamalarını yapıyor. Ancak, bu açıklamaların ne Antalyamıza ne de ülkemize bir yararı yok. Aksine, bütün olumsuz faktörler gibi turizmimizi baltalıyor. Zaten, bazı ülkelerin finansmanıyla yabancı basın da ülkemizi periyodik karalama propagandaları yapılıyorken Sayın Budak'ın ve muhalefet partisi temsilcilerinin bu denli negatif açıklamaları da turizmdeki rakiplerimizin ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yarar?" dedi.

"13 MİLYONDAN 40 MİLYONA ÇIKTI"

2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının 13 milyondan 40 milyona ulaştığını hatırlatan ve Türkiye'nin turist girişlerinde 17'nci sıradan 6'ncı sıraya yükseldiğini kaydeden Enç, "Bu sonuç AK Parti iktidarlarının turizme verdiği önemin, gösterdiği hassasiyetin ve turizm politikalarının pozitif sonuçlarıdır. Elbette biz, turizmde bir daralma yok demiyoruz ve geçtiğimiz yıllara oranla düşüşün sektördeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal sektör temsilcileri ve meslek kuruluşlarıyla el ele verip, sürekli istişare halinde çözüm üretiyor. Hükümetimiz, sektördeki gerilemeyi durdurmak ve ileriye taşıyabilmek için teşvik ve destek paketleri çıkarıyor. Bir yandan ziyaretçi çekecek yeni destinasyonlar ve turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yapılırken, Almanya ve Rusya gibi birkaç ülkeye bağlı kalmayacak şekilde Avrupa, İskandinav ülkeleri, Ortadoğu, Arap ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Afrika ülkelerinde değişik pazarlarda pay sahibi olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, 2020 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber