Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Mart 2017 - 15:24 Yorum: 0

AK Parti’li Hotar, Aydın’da kadınlarla buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, partisinin Aydın İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Soruyor" programı...

AK Parti’li Hotar, Aydın’da kadınlarla buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, partisinin Aydın İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Soruyor" programı kapsamında, "Demokrasinin bundan daha ileri bir modelini biz bilmiyoruz, keşfedemedik. Varsa öneri buna da hazırız" diyerek 16 Nisan'da yapılacak referandumda halkın iradesinin yasamaya ve yürütmeye tam olarak yansıdığını belirtti.

Aydın Gar tesislerinde düzenlenen programda partili kadınlarla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, terör örgütlerinin bile "hayır" propagandası yaptığı belirterek, "Halka soruluyor, adı üstünde. Demokrasinin bundan ileri boyutta bir uygulaması keşfedilmiş değil. Vatandaşlarımıza böyle olsun mu olmasın mı diye soracağımız bir ortamda bakıyoruz ki dağdaki teröristler video çekip sosyal medyada paylaşıyorlar" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Hotar bu referandum ile halkın iradesinin daha güçlü şekilde demokrasiye yansıyacağını ifade ederek referandum ile meselenin geneline ve ruhuna bakmak gerektiğini ifade etti. Hotar, "Daha güçlü bir demokrasi ile Cumhurbaşkanı'nı halk seçiyor. Meclisi halk seçiyor. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Meclis'te yüksek yargı organlarını seçiyor. Dolayısıyla halkın iradesi tam olarak yasamaya, yürütmeye ve yargıya yansımış oluyor. Yani demokrasinin bundan daha ileri modelini biz bilmiyoruz. Keşfedemedik. Varsa öneri ona da hazırız" dedi.

CHP'nin tek adamlık söylemine cevaben de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Hotar, "7 defa seçim kaybetmesine rağmen halen koltuğunda oturan bir kişi bu eleştiriyi yapmamalı" şeklinde konuştu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş'ın katıldığı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, kadınların sorularını tek tek cevapladı. Nükhet Hotar seçilme yaşının da 18'e indirilmesi ile ilgili olarak; Bu düzenleme ile 18 yaşında seçme hakkına sahip olan bir gencin 25 yaşına kadar seçilemediğini bu düzenleme ile 8 yaş grubun dengesizlik ve adaletsizliği giderilmek adına gençlere tanınan bir hak olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber