Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:43 11 kişinin yaralandığı otobüs kazasının olay yeri havadan görüntülendi14:43 YÖK Başkanı Erol Özvar: "Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 99.8’i dolu"14:42 Yozgat’ta depremin izleri gün ışıyınca ortaya çıktı14:42 Maraş ve Tokat depremlerini önceden bildirmişti, İstanbul için rahatlatan t...14:41 Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı14:41 İl Emniyet Müdürü Arıbaş: "Olaylara karşı tüm tedbirleri alıyoruz"14:40 İstanbul’da Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında pazar günü bazı yollar tr...14:39 Contitech işçilerinden ‘keyfi işten çıkarma’ eylemi14:38 Organlarını başlayarak 4 hayata umut olan Melek, son yolculuğuna uğurlandı14:36 CHP lideri Özgür Özel, CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar’ın cenaze nama...14:35 Metro Turizm otobüsü kaza yaptı: 11 yaralı14:35 Düzce’de eşit oy alan muhtarların seçimi yenilenecek14:35 Akdeniz Üniversitesi, Antalyalıların gıda ihtiyaçlarını karşılayacak14:31 Batman’da kolu paketleme makinesine sıkıştıran 1 işçi saatler sonra kurtarı...14:29 İstanbul’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak14:29 UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buld...14:28 Hz. Ömer’in adaleti ve hoşgörüsü Kahta’da sahnelendi14:26 Depremin vurduğu Sulusaray’da halı sahada cuma namazı kılındı14:25 Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti14:25 Meteorolojiden Bursa için sarı uyarı
Siyaset 06 Aralık 2016 - 10:38 Yorum: 0

AK Partili Metin Külünk: “Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi”

Ankara'da Pursaklar Belediyesince düzenlenen 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık Sistemi konferansında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Mustafa...

AK Partili Metin Külünk: “Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi”

Ankara'da Pursaklar Belediyesince düzenlenen 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık Sistemi konferansında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Mustafa Kemal'e kalsaydı Türkiye'yi başkanlık sistemi ile yönetirdi. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; 1926'da Meclis'te kalkan eller milletin iradesini yansıtıyordu da şimdi mi yansıtmıyor" dedi.

Pursaklar Belediyesi Abdurahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık sistemi ele alındı. Yoğun ilgi gören konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri, ilçedeki yöneticiler, belediye başkan yardımcıları, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin "Yıllardır FETÖ'yü anlatıyorduk. 15 Temmuz'u unutturmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı selamlama konuşmasında 15 Temmuz akşamı Pursaklar halkının meydanlarda olduğunu ve bununla gurur duyduğunu belirterek, "Böyle bir programı düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyenin çöp kamyonları o gece vatan savunmasındaydı, Pursaklarlı hemşerilerim o gece meydandaydı. Milletimize liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Metin Külünk: "15 Temmuz'un arkasındaki akıl Sevr'i dayatan akıldır"

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, zor günlerden geçildiğini belirterek, "15 Temmuz'un arkasındaki akıl Sevr'i dayatan akıldır" dedi. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın dünyanın merkezi olduğunu belirten Külünk, "Önce yaşadığımız coğrafyayı bilmeliyiz. Evlatlarımıza harita çalıştırıp coğrafya anlatmalıyız. Coğrafyayı anlamadan dünümüzü de yarınımızı da anlayamayız. Bu coğrafya imparatorlukların mezarlığı olan bir coğrafyadır. İnsanlığın geçiş noktasıdır. Dünyanın merkezinde yaşıyoruz. Üç din bu topraklarda doğdu. Mekke'den bu tarafa olan toprakları kastediyorum. Bu coğrafyada insanlık medeniyet ile tanıştı. İslam bu topraklarda ikram edildi. Dünyanın en önemli kaynaklarından biri olan enerjinin bulunduğu topraklardayız. Dünyanın en kritik bilgi yollarının olduğu coğrafyadayız. Bir göç yolundayız" diye konuştu.

Türkleri büyük güç yapan asıl gücün akıl ve adalet olduğunu vurgulayan AK Partili Külünk, "Musul'u biz vermedik, onu gasp ettiler. Musul'u gasp edenler Osmanlıyı yıkarak, Kur'an-ı ve İslam'ı tarih sahnesinden silmek istedi. İslam'ın bayraktarlığını yapan Osmanlının fizik gücünü çökertmek istediler. 15 Temmuz'un arkasındaki akıl Sevr'i dayatan akıldır. 15 Temmuzlar bitmedi. Tarihin seyrini değiştirecek olan bilgiye ulaştığımız zaman, bunu ürettiğimiz zaman 15 Temmuzlar olmayacaktır. FETÖ'cüleri bu millet bin yıl affetmeyecek. Hangi deliğe kaçarsa kaçsınlar bu millet onlardan hesap soracak" şeklinde konuştu.

"Mustafa Kemal'e kalsaydı Türkiye'yi başkanlık sistemi ile yönetirdi"

CHP'nin tutumunu da eleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk şunları söyledi:

"CHP 15 Temmuz'un kirli aklını devraldı. Türkiye'yi parlamenter sistemin arkasına gizlenmiş otoriter yöneticiler üzerinden şekillendirmek istiyorlar. Mustafa Kemal'e kalsaydı Türkiye'yi başkanlık sistemi ile yönetirdi. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; 1926'da Meclis'te kalkan eller milletin iradesini yansıtıyordu da şimdi mi yansıtmıyor. Bu milletvekillerinin iradesine paşa paşa saygı duyacaksın. 15 Temmuz'un arkasındaki kirli akıl parlamenter sistemin arkasına sığınıyor."

"Cumhurbaşkanlığı sistemi tek başlı yönetimdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oynanmak istenen oyunları bozduğunu ifade eden Külünk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"10 yıldır sürekli 15 Temmuzlar yaşıyoruz. Danıştay cinayeti, 17 Nisan e-muhtıra, AK Parti kapatma davası, Hırant Dink cinayeti, Uludere olayı, İlker Başbuğ'un tutuklanması, 7 Şubat, Gezi olayları, 17-25 Aralık, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı, en son da 15 Temmuz işgal girişimi. 15 Temmuz başarılı olsaydı; iç savaş çıkartıp, PKK koridoru oluşturup ülkemizi paramparça edeceklerdi. Devlet çökecekti ve mandacı bir Ankara oluşturacaklardı. Casusluk yapan terör örgütü FETÖ, devleti çökertecekti. Bu millet Türkiye'nin önünü açtı. Bunun ikinci aşaması da sistem değişikliğidir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi tek başlı yönetimdir. Şu anki mevcut durumda çift başlılık var. Bunun çatışma doğurmamasının nedeni uyumdur. Parlamenter sistemde hep bir kurtarıcı aktör beklenir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise sistemin kendisi kurtarıcıdır. Yıllarca sistem üzerinden bizi kontrol ettiler. Bu ülkenin hancısı millettir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasama ve yürütme kesin olarak ayrılacaktır. ABD yeni bir Lozan istiyor. Cumhurbaşkanımız Lozan üzerinden Misak-ı Milliyi ifade ederek Batı'ya rest çekmiştir. Erdoğan bu torakların milli tapusudur.15 Temmuz'un doğrudan hedefi Sayın Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un arkasındaki kirli akılı sadece FETÖ'ye bakarak göremeyiz. Dolar hareketliliği de bunun bir örneğidir. 15 Temmuz" unutturmak istiyorlar. Yükseliş mücadelemizde birlik beraberlik içinde olmalıyız."

Yaklaşık iki saat süren konferansın sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e plaket takdim ederek teşekkür etti. 15 Temmuz konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber