Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 16:18 Yorum: 0

AK Partili Milletvekili Şahin Tin: "Türkiye’ye kör bakan Avrupa kaybeder"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Brüksel ve Tataristan'a yapılan ziyaretler hakkından açıklamalarda bulundu.

AK Partili Milletvekili Şahin Tin: 'Türkiye’ye kör bakan Avrupa kaybeder'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Brüksel ve Tataristan'a yapılan ziyaretler hakkından açıklamalarda bulundu. Tin: "Türkiye'ye kör bakan Avrupa kaybeder." dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte gerçekleştirdiği Brüksel ve Tataristan temaslarını değerlendirdi. Tin, açıklamasında Türkiye'nin dost bir ülke oluduğnu, sevenin çok, çevresinin ise geniş olduğunu söyledi. Tin, bunları görmezden gelip kör bir tavır takınan Avrupa'nın bu tutumu yüzünden her an kaybetmeye mahkum olduğunu dile getirdi.

Ülkelerarası ticari ve siyasi gelişmeler bakımından ziyaretin son derece önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte gittiği Brüksel'de, Türkiye'yi ve 15 Temmuz'da yaşananları anlattıklarını söyledi. Tin, "Brüksel temaslarımızda ticari, ekonomik ve siyasi anlamda üst düzey devlet yetkileriyle istişarelerde ve paylaşımlarda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin sivil demokrasi zaferi ile Türkiye ekonomisinin yaşanan 15 Temmuz darbe sürecinin hemen ardından tüm olumsuz şartlar ve gelişmelere rağmen dimdik sağlam bir şekilde durduğunu birçok ortamda kamuoyuna aktarma fırsatını bulduk" dedi.

"Türkiye'nin gönül coğrafyası son derece büyüktür"

Türkiye için önemli olanın Avrupa Birliği'nde yer almak olmadığını, yaşam standartlarını Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin de üstüne taşımak olduğunu belirten Milletvekili Tin, "Türkiye seveni çok, çevresi geniş güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin gönül coğrafyası son derece büyüktür. Çünkü Türkiye dost bir ülkedir. Türkiye, nerede bir mazlum varsa oraya yardım için el uzatan bir ülkedir. Türkiye'nin bu cesur ve net duruşunu anlamama konusunda kör bir tavır takınan Avrupa, bu vurdumduymaz tutumuyla her an kaybetmektedir. Bu gezimiz bu anlamda son derece mesaj yüklüdür. Brüksel'in ardından Tataristan'a gerçekleştirdiğimiz ziyarette en üst düzeyde karşılanmak da ülkemizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Tataristan'daki temaslarımızda Türkiye'nin dünya pazarında büyük yatırımlar yaptığına bir kez daha müşahede ettik. Fabrika açılışlarında Sayın Bakanımızın da özellikle belirttiği gibi Türkiye sadece ülkesinde değil dünya ülkelerinde de istihdam sağlamakta, üretim yapmakta ve ciddi oranlarda yatırımlar yapan büyük bir ülke konumundadır. Ülkemizle karşılıklı olarak yatırımların sürekli arttığı Tataristan'da bundan sonra da planlanan yeni yatırımlara yönelik hükümetimizin ve Tataristan'ın desteğinin devam edecek olması da iki ülke açısından son derece sevindiricidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber