Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Kasım 2017 - 17:48 Yorum: 0

AK Partili Şentop: “Yazma bilmeyen sandık kurulu başkanları oluyor kura ile çektiğimizde, buna bir standart getirmek lazım"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu Kanunu Teklifi'ne ilişkin, "Okuma bilip de yazma bilmeyen sandık kurulu başkanları oluyor...

AK Partili Şentop: “Yazma bilmeyen sandık kurulu başkanları oluyor kura ile çektiğimizde, buna bir standart getirmek lazım'

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu Kanunu Teklifi'ne ilişkin, "Okuma bilip de yazma bilmeyen sandık kurulu başkanları oluyor kura ile çektiğimizde. Buna bir standart getirmek lazım" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yüksek Seçim Kurulu Kanunu Teklifi'ne ilişkin Şentop, "Okuma bilip de yazma bilmeyen sandık kurulu başkanları oluyor kura ile çektiğimizde. Buna bir standart getirmek lazım. Sandık kurulu başkanlarının bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk mevzuatta düzenlenmiş aslında. Fakat hiçbir kamu tecrübesi olmayan, daha önce bu anlamda bir kamusal iş yapmamış olan bir kişi bu sorumluluğun anlamını fazla bilmeyebiliyor. Bu kamu görevlileri arasından belirlendiği takdirde hem müeyyideler bakımından hem de devlet işlerinin kamusal işlerin yürüyüşünü bilmesi bakımından faydası olur. Konuşacak arkadaşlarımız. Belki kamu görevlileri arasından sandık başkanlığı için iki üç liste belirlenebilir, bunlar arasından kura çekilebilir. Diğer partililerle konuşulacak, tartışılacak" diye konuştu.

Müşahitlerle ilgili ise Şentop, "Elbette müşahit çok olsun diyebiliriz ama YSK veya ilçe seçim kurulları tarafından kayda alınmamış veya kimlik verilmemiş müşahitler olduğu takdirde o zaman herkes orada o gün müşahit olarak görevlendirilebiliyor. Birçok siyasi parti var orada. Bir siyasi parti müşahitleriyle doldurduğu zaman diğer siyasi partilerin temsilcilerine, müşahitlerine yer, imkan kalmıyor. Bu bakımdan düzen getirilmek amacıyla düşünülmüş ama bunun keyfiyeti yine konuşabilir. Alt komisyon bunları çalışacak zaten" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber