Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Eylül 2016 - 15:53 Yorum: 0

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

ÇANAKKALE (İHA) – AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "Sen terör örgütüyle olan ilişkini utanmadan sıkılmadan kamu gücüyle yasal hale getirmeye...

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

ÇANAKKALE (İHA) – AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "Sen terör örgütüyle olan ilişkini utanmadan sıkılmadan kamu gücüyle yasal hale getirmeye çalışırsan, devletin aracıyla, siyah plakasıyla bomba taşıyıp hendek kazar, onlara para aktarmaya devam edersen oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde bayramlaşma programı düzenlendi. Programa AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Yeşim Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ile eski milletvekilleri ve partililer katıldı.

"Selahattin Gülen, Fetullah Demirtaş"

Programdaki konuşmasında, 15 Temmuz'da FETÖ'nün bir yerden saldırdığını, onun eştaşı, ikizi, kardeşi PKK'nın da aynı şekilde saldırmaya başladığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, "Millet, birlik ve beraberlik derken; bu milletin bayrağını, geleceğini beraber kuralım derken, PKK'nın, FETÖ'den ne az, ne çok olmadığı, aynı taşeronluk görevi olduğunu, aynı talimatla çalışıyor olduğunu herkes görmüş oldu. Arife gününde mezarlığa bomba bırakacak kadar alçak bir örgütle karşılaştık. Böyle bir örnek yok. Arife gününde mezarlığın içine bombayı koymuş, mezara kuran okumaya gelecek insanı öldüreyim diye. Bundan daha aşağılık bir adım olabilir mi? Savaşın da, terörün de, kavganın da bir onuru, haysiyeti vardır. Biz Çanakkale Savaşından biliriz. Düşman su isteyince askerimiz durup su vermiştir. Hatıratlarda var. Nerede görülmüş Arife günü mezarlığa bomba koyulduğu. Böyle bir terör ekibiyle karşı karşıyayız. Yetmedi, bayramın birinci günü insanların bulunduğu ortamda kurban keseceği gün Van'da bomba patlattılar. Bunların birbirinden farkı yok. Onun için her zaman söylüyoruz, "Selahattin Gülen, Fetullah Demirtaş" bunların hiç farkı yok birbirinden. Ülkemize 15 Temmuz'da FETÖ örgütü saldırdı. Hemen ardından PKK saldırılarını arttırdı. Aynı taşeronların, aynı patronların adamları bunlar. O yüzden bunlara mesafeli durmaya, bunlara dur demeye hep beraber devam edeceğiz. Ama en ağır tedbirleri alacağız. Askeri operasyonlarımız çok net, çok sert devam ediyor. Son terörist yok oluncaya kadar, son şehit annesinin hakkı teslim edilinceye kadar durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur"

Son bir kaç gün içerisinde 28 tane belediyeye kayyum atandığını ifade eden Turan, "Ne demek bu? Biz şöyle bir şey mi yaptık, seçim oldu, seçimi beğenmedik, beğenmediğimiz seçime de kayyum atadık. Böyle mi oldu? Hayır. Ne oldu? Seçim oldu, seçimden sonra 2 yıla yakın zaman geçti. İdareler soruşturma açtı, uyardı. Gittiler geldiler. Ama sen terör örgütüyle olan ilişkini utanmadan sıkılmadan kamu gücüyle yasal hale getirmeye çalışırsan, devletin aracıyla, siyah plakasıyla bomba taşıyıp hendek kazar, onlara para aktarmaya devam edersen oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur. Hatta o kayyum az, onların partisine de, onların kapısına, zihnine de kayyum atanmalı diye düşünüyorum. Kayyum atanacak tabii ki. Ama kötü olan şu, kayyum Sur'a atanıyor, ses Çanakkale'den çıkıyor. Kayyum oraya atanıyor, ses buradan çıkıyor. İsyanımız buna. Biz Türk ve Kürt'ü kardeşliğini bilen insanlarız. Biz Hakkari ve Şırnak'ın kaderinin bir olduğunu bilen insanlarız. Ama gördük ki son dönemde Çanakkale'de de milli olmayla ilgili bir sınav var. Herkes yerini, safını net ortaya koyacak. Terörün yanında mısın? Karşısında mısın kardeşim? Kayyum geç kalmış, iyi bir adımdır. Hiç kimsenin bu ülkede kamu gücünü terörle ilgili kullanma hakkı olamaz. Çok istiyorsan cepten verirsin, kendi aracını verirsin, ama bunun da mahkemede hesabını verirsin. Halk sana hizmet et, iş yap diye oy vermiş. Sen dağa para göndereceksin, araç göndereceksin. Olur mu ölye şey. Dünyanın neresinde kendisini yıkmaya çalışan örgüte bir devlet bu imkanı verir. El Kaide gitsin Amerika'da 11 Eylül'den sonra bir şehre bir başkan olsun. Olabilir mi? Böyle bir şey olmaz. Kayyum gecikmişte olsa önemli bir adımdır. Biz kayyumların arkasındayız, işini yaptığı müddetçe. Tabi ki zamanı gelince tekrar seçim olacak, ümit ediyorum en doğru adımlar atılacak" şeklinde konuştu.

18 Mart 2017'de temeli atılacak Çanakkale 1915 Köprüsü konusunda Turan, "İstemeyen geçmesin, biz köprümüzü yapacağız. İstemeyen sıra beklesin, gemi beklesin; biz köprümüzü yapacağız. Ama şehrimizin dokusunu kollayarak, çevreye zarar vermeden bunu yapacağız" dedi.

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

AK Parti’li Turan: “Oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber