Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 12 Mayıs 2016 - 17:48 Yorum: 0

AK Parti’li Vekilden Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başkanlık sistemi" ile ilgili açıklamalarının...

AK Parti’li Vekilden Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başkanlık sistemi" ile ilgili açıklamalarının provokasyon amaçlı yapıldığını savundu.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "başkanlık sistemi" ile ilgili TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı, "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamayı talihsiz, art niyetli ve provokasyon amaçlı bulduğunu ifade eden Serdar, "CHP lideri sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla savaş çığırtkanlığı yapmış, terör ve kaos peşinde koşanların ekmeğine yağ sürmüştür" dedi.

Sorumluluktan uzak, siyasi etiğe sığmayan bu açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun, demokrasi ve milli iradeden taraf olmadığını bir kez daha kamuoyuna ilan ettiğini belirten Serdar, "CHP genel başkanlığı ve ana muhalefet partisi liderliği ciddi bir makamdır. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini benimsemiş bir partinin genel başkanı olarak Kılıçdaroğlu, bu açıklaması ile hem savunduğu düşüncelerle ters düşmüş hem de bulunduğu makama leke sürmüştür. Ülke kamuoyu Kılıçdaroğlu'ndan özür, CHP'li vatandaşlarımız açıklama beklemektedir. Unutulmamalıdır ki TBMM, aziz milletimizin yegane temsilcisidir ve millet iradesiyle seçilen yüce meclisin kabul etmesi halinde başkanlık sistemi gelecektir. Hakikat böyle iken, darbeyi, vesayeti, kargaşayı ve terörizmi çağrıştıran bu açıklama, siyasi tarihimizde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Siyasi rekabeti, siyasi husumetle karıştıran Kılıçdaroğlu'na tavsiyemiz, demokratik yollar haricinde herhangi bir girişime tevessül etmemesidir. Aksi takdirde hem tarih önünde hem de milletimizin vicdanında mahkum kalmaya devam edecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber