Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Temmuz 2016 - 15:38 Yorum: 0

AK Partililer ikinci emre kadar meydanlarda

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda demokrasi nöbetine devam...

AK Partililer ikinci emre kadar meydanlarda

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceklerini bildirdi.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Tamer Dağlı ve Mehmet Şükrü Erdinç, darbe girişiminin yapılığı 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Fatma Güldemet Sarı, 15 Temmuz günü Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde halkın büyük bir destan yazdığını belirterek, "Millet tank, helikopter, uçak ve toplara karşı ellerinde Türk bayrağı dillerinde tekbir ile milli iradeye kastetmeye çalışanlara karşı koydu. O gün tam 245 şehit verdik. Türk askeri üniforması giymiş Fetullahçı Terör Örgütü elamanlarına karşı partili gözetmeden sokağa çıkan Türk milleti destan yazmıştır. O gün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halkı sokağa demokrasi nöbeti tutmaya çağırdı. Biz o günlerden bu yana halkımızla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar halkımızla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz" dedi.

"İkinci emre kadar meydanlardayız"

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ise, "15 Temmuz'un namusumuza vatanımıza göz diken hainlerin ülkemizde darbe girişimde bulunduğu bir tarihtir. Darbe girişimi aşamasında o gece yaşananlardan da gördüğümüz gibi, demokrasiye karşı silahlı bir eylem, terörist bir faaliyet gerçekleşti. Fakat bu eylem sonuca ulaşmadan Sayın Başkomutanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrısı ile milletimizin iradesine, namusuna sahip çıkmak adına meydanlara inmesi, hatta üniformalı katillerin milletimizin üzerine sürdüğü tankın önüne yatması ile püskürtüldü. O karanlık gecede birçok canımızı yitirdik. Birçok şehit verdik. Sivil vatandaşların üzerine, bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin yetiştirdiği ancak ruhunu Pensilvanya'daki terörist FETÖ'ye satmış olan asker kılıklı teröristlerin ateş etmesine şahit olduk. Ülke olarak hepimizin gözlerinden akan yaşların rengi aynı. Onun için ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için dokuz gündür aralıksız olarak milletçe meydanlardayız. Başkomutanımızın ikinci emrine kadar da meydanlarda olacağız. Meydanlardaki kalabalıklar şunu çok net gösterdi. Milletimiz vatan savunması konu olunca, milli irade söz konusu olunca, devletimizin bekası konu olunca nasıl kenetlendiğini bütün dünya gösterdi" diye konuştu.

"Darbeler milli iradeye karşı cinayettir"

AK Parti Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise her darbenin kötü olduğunu belirterek, "Bütün darbeler milli iradeye karşı cinayettir. Ancak siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi bu kadar alçakça ve kalleşçe olmamıştır. TBMM'yi sivil halkı bombalama alçaklığını hiçbir şeyle izah etmek mümkün değildir. Milletimizin üzerine bombayla, tankla, tüfekle saldıranlar asla Türk askeri olamaz. Bunlar asker elbisesi içerisindeki canilerdir, teröristlerdir. Bu teröristlere en ağır cezanın verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet her şeyi affeder ama kendisine kurşun atanı, vatanını satanı asla affetmez" dedi.

AK Parti Milletvekili Talip Küçükcan ise, ülkenin 15 Temmuz darbe girişimini tankların karşısında duran Türk milleti sayesinde dimdik ayakta atlattığını belirtti. Küçükcan, tankın gücünün halkın gücünü yenemediğini, hain kalkışma başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve halkın dik duruşuyla önlendiğini, demokrasi nöbetine devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün kendi meclisini, kendi polisini, kendi halkını bombaladığını, ancak Türk milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlu duruşu ile darbenin geri püskürtüldüğünü, halkın demokrasiye, milli iradeye sahip çıktığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber