Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 06 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

"AK Parti'nin seçime "Erdoğan"sız girmesi dezavantaj değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:- "Bir taraftan kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öbür tarafta yeni Genel Başkanımız.. Bunların birlikte vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğimizi ifade etme

'AK Parti'nin seçime 'Erdoğan'sız girmesi dezavantaj değil'

KOCAELİ (AA) - METİN GİRGİN / ŞAHİN OKTAY - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmadan girmesini, muhalefet partilerinin "dezavantaj" olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, "Bir taraftan kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öbür tarafta yeni Genel Başkanımız... Bunların birlikte vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğimizi ifade etmek, çok daha doğru olacaktır" dedi.

Nebati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bugüne kadar Türkiye'de demokratik geleneklerin oluşturulması yönünde çok önemli adımlar attığını söyledi.

Partisinde, aday adaylığı için çok ciddi bir talep patlaması olduğunu aktaran Nebati, bunun en önemli sebeplerinden birinin de AK Parti'nin bugüne kadar milletin teveccühüne göre hareket etmesi, taleplerini ortaya koyması, milletin beklentilerine uygun politikalar üretmesi ve bu politikalar yönünde çalışmalarını sürdürmesi olduğunu belirtti.

Nebati, 7 Haziran akşamı seçimin AK Parti'nin lehine sonuçlanacağını, büyük bir olasılıkla yüzde 50 bandının üzerinde bir oy alacaklarını savundu.

-"Milletvekillerinde ciddi bir değişim olacak"-

Milletvekilliği için başvuran aday adaylarının bir kısmının önümüzdeki dönemde parlamentoda görev alacaklarını, TBMM'deki milletvekillerinin gençleşeceğini ifade eden Nebati, şöyle konuştu:

"Partimizin temel özelliklerinden biri de kadına ve gençliğe verdiği önemdir. Anayasa değişikliği ile seçilme yaşını 25'e düşürdük. Bizim hedefimiz bu seçilme yaşını 18'e kadar düşürmek. Çünkü bir insan, en zor iş olan seçmeyi yapıyorsa, seçilme yaşının da 25'e düşürülmesi lazım. Bugün Türkiye'de partinin gençleştirilmesi ve ülkenin genç nüfusuna hitap edebilecek kadronun oluşturulması, AK Parti tarafından gerçekleştiriliyor. Bu gerçekleştirmenin de en önemli ayaklarından biri parlamentodaki yapı. Parlamentoda 3 dönem kuralından dolayı 70'e yakın arkadaşımız, büyüğümüz, partinin tecrübeli isimleri milletvekili görevini bitirmiş olacaklar. Bunların yerine Türkiye'nin farklı yerlerinden yine aynı şekilde kaliteli, nitelikli arkadaşlarımız gelip, milletvekili olarak hizmette bulunacaklar."

Nureddin Nebati, "Bu dönem bir tarafta 70 kişinin ayrılmış olması, bir tarafta 9'a yakın arkadaşımızın başvurmamış olması, öbür tarafta da parlamento içinde bir yenilenme ihtiyacı.. Çok ciddi bir şekilde bir değişimi ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu değişim çerçevesinde Türkiye'nin muhtelif yerlerinden arkadaşlarımız parlamentoya hizmet etmek üzere gelecekler" değerlendirmesinde bulundu.

-"7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğiz"-

AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmadan girecek olmasını, muhalefet partilerinin dezavantaj olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Bunu muhalefet partilerimiz bir dezavantaj olması yönünde kullanmaya çalışıyor olsa da biz bunu avantaj olarak değerlendiriyoruz. Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendi oyuyla seçtiği bir Cumhurbaşkanı. Çok daha önemlisi bu hareketin yaşayan lideri. Kurucu genel başkanımız olması hasebiyle de milletle hemhal olmuş bir kişi. Aynı şekilde Türkiye'de ilk defa bir parti içerisindeki, hele hele iktidar partisindeki bir genel başkan değişimi adeta tereyağından kıl çeker şeklinde gerçekleştirildi. Şu anda da Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bilge kişiliğiyle, hocaların hocası olma sıfatıyla ve en önemlisi kurucu genel başkanımızın izlediği yolda attığı adımlarla adeta bir atom karınca gibi gecesini gündüzüne katarak, bir kadro hareketi içerisinde genel başkanlığımızı yaparak partiyi daha üst noktalara taşıma konusunda gerekli hassasiyeti ve gayreti gösteriyor. Biz de onun birer yardımcıları olarak, gerek Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımız gerek genel başkan yardımcıları olarak bizler, gerekse MKYK üyelerimiz ve milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla beraber aynı çalışmayı aynı heyecanla devam ettiriyoruz. Bir taraftan kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öbür tarafta yeni Genel Başkanımız.. Bunların birlikte vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine çok daha avantajlı bir şekilde gideceğimizi ifade etmek, çok daha doğru olacaktır."

-"Sandıklarda 1 milyon 800 bin kişi görev yapacak"-

Yaklaşık yüzde 50 oy alması nedeniyle, AK Parti'nin hazine yardımından en yüksek payı alan parti olduğuna dikkati çeken Nebati, hazineden gelen yardımın yüzde 30'unu yerel teşkilatlara dağıtan tek parti olarak, bu yardımla beraber ciddi bir miktarı seçimlerde harcayacaklarını bildirdi.

Nebati, seçimlerde hazine yardımı alan partilerin harcayacağı paralar sayesinde piyasalara ciddi anlamda sıcak para gireceğini, özellikle esnafa ekonomik anlamda ciddi katkı sağlanacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati, 6 bin 200'ün üzerinde aday adayı başvurusu aldıklarını, erkek adaylardan 5 bin lira, kadın adaylardan 2 bin 500 lira aldıklarını, yüzde 40'ın üzerindeki engelliden hiçbir para talep etmediklerini kaydederek, "Aday adaylarından yaklaşık 25 milyon lira gelirimiz oldu. Bu geliri de inşallah seçim kampanyalarında harcayacağız" dedi.

Nebati, seçimlerde 100 binleri aşan teşkilat mensuplarıyla hareket edeceklerini, 1 milyon 800 bin teşkilat mensubunun sandık görevlisi olarak görev alacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber