Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ağustos 2014 - 19:48 Yorum: 0

"Akademi Rumeli2" etkinliği sona erdi

Edirne'de, 8 ülkeden 150 üstün yetenekli öğrencinin 25 sanatçıyla bir araya geldiği etkinlik sona erdi

'Akademi Rumeli2' etkinliği sona erdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, "Akademi Rumeli 2" etkinliği çerçevesinde, 8 ülkeden 150 üstün yetenekli öğrencinin 25 sanatçıyla bir araya geldiği etkinlik sona erdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, etkinliğin kapanışı dolayısıyla halk eğitim merkezinde düzenlenen törende, sevinci ve hüznü bir arada yaşadığını söyledi.

Osmanlı coğrafyasından gelen 150 öğrenciyi karşısında görmekten mutluluk duyduğunu belirten Şahin, "Milletlerin kaderi üzerinde yaşadıkları coğrafya ile belirlenir. Balkan coğrafyasının bir parçası olan Edirne, zor günler geçirdi. O zora karşı hürriyetler kopara kopara, dayana dayana alındı. Onlarda yeterli değil. Bugün, 10 sene, 15 sene öncesine kadar bir Balkan coğrafyası yoktu karşımızda. Artık sesini duyurabilen, kendisinin Türklüğüyle övünebilen bir coğrafya var. İşte bizde o coğrafyanın ismini telaffuzla övünüyorum, onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ise 150 öğrencinin farklı ülkelerden gelse dahi aynı kültürü ve aynı geleneği bilen insanlar olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin ülkelerine Türkiye'den selam götürmesini isteyen Bülbül, "Yeni cumhurbaşkanımızdan yeni başbakanımızdan selamlar götürün. Konya'dan Hazreti Mevlana'dan gittiğiniz yerlere selamlar götürün. Kırşehir'den Ahi Evran'dan selamlar götürün. İstanbul'dan, Fatih'ten, Kanuni'den selamlar götürün" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 150 üstün yetenekli öğrenciye ve 25 sanatçıya sertifikaları verildi. Kapanış dolayısıyla Sanatçı Erol Büyükburç ve Balkanlı sanatçılar konser verdi.

Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Romanya, Gagavuzya, Kırım ve KKTC'den gelen 17-25 yaş arasındaki öğrenciler, edebiyat, düşünce, müzik, güzel sanatlar, tiyatro ve sinema gibi alanlarda bir hafta boyunca eğitim aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber