Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Ağustos 2014 - 17:28 Yorum: 0

Akademisyenler, Devrek bastonunu araştıracak

BEÜ bünyesinde faaliyete geçirilmesi planlanan Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezinin kuruluş başvurusu YÖK tarafından onaylandı

Akademisyenler, Devrek bastonunu araştıracak

ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin Devrek bastonuyla ilgili teorik ve uygulamaya yönelik çalışma yürütmek, proje üretmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu belirterek, baston üretimi konusunda özel teşebbüsün karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik araştırma gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

 

Kente kazandırılan merkezin Devrek bastonunun marka değerine büyük katkı yapması beklendiğine dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

"BEÜ'nün uygulama ve araştırma merkezlerinin sayısı ve niteliği hızla artmaktadır. Bu merkezleri kurarken bölgenin yanı sıra ülkenin acil ve önemli ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezinin kuruluşu da böyle bir temele dayanıyor. Sayın Valimiz Ali Kaban'ın başkanlığında yaptığımız toplantılarda alınan karar doğrultusunda ilimizin eşsiz değeri Devrek bastonu üzerinde çalışarak, dünyaca tanınırlığına katkılar yapmak temel amacımız oldu. Bastonun, bölgemiz için kültürel değeri ve sanatsal önemi var, ayrıca ekonomik girdi kaynağı. Bugün yurt içinde ve dışında 'Devrek bastonu' dediğiniz anda insanlarda kültürel ve sanatsal değerleri içeren algı oluşuyor.

Merkezimizde Devrek bastonunun kültürel ve sanatsal geçmişine ışık tutan akademik ve bilimsel araştırmalar gerçekleştirirken, bu sanatın geliştirilmesine yönelik insan kaynağı yetiştirmeyi de hedefliyoruz."

- "Devrek bastonunun tanınırlığının artması için projeler hazırlanacak"

Özer, merkezin hedefleri arasında tarihi bastonların envanterlerini çıkarmanın yanı sıra restorasyon projelerinin hazırlanmasının da yer aldığını belirtti.

Özer, şunları ifade etti:

"Baston kültürüyle ilgili daha önceden hazırlanmış yazılı ve görsel materyallerin toplanıp, tasnifinin yapılması ve kullanıcıların hizmetine sunulması için de çalışmalarımız olacak. Devrek bastonunun ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığının artması için merkezimizde projeler hazırlanacak. Devrek bastonu, bu bölgeyle özdeşleşmiş değer olduğundan merkezin yapacağı tüm çalışmalara Zonguldak halkının büyük destek vereceğine inanıyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber