Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 16:18 Yorum: 0

Akalan Atatürk İlkokulu’nun açılışı Başkan Akgün’ün katılımıyla yapıldı

Büyükçekmece ve Çatalca Belediyelerinin işbirliğiyle yeniden inşa edilen Akalan Atatürk İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Akalan Atatürk İlkokulu’nun açılışı Başkan Akgün’ün katılımıyla yapıldı

Büyükçekmece ve Çatalca Belediyelerinin işbirliğiyle yeniden inşa edilen Akalan Atatürk İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Okulun açılış kurdelesini ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara miniklerle birlikte kesti.

Büyükçekmece Belediyesi ve Çatalca Belediyesi işbirliğiyle Çatalca'ya yaptırılan Akalan Atatürk İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. Akalan Köyü'ne yapılan okulun açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile çok sayıda öğrenci ve ailesi katıldı. Törende konuşan Başkan Akgün, Akalan'ın manevi köyü olduğunu dile getirirken eskiyen okulu yıkarak yeni ve modern bir okul inşa ettiklerini belirtti.

Akgün, eğitime verdiği öneme dikkat çekerken Akalan Atatürk İlkokulu'ndan çok başarılı öğrenciler yetişeceğine inandığını ifade etti. Ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Sonrasında okulun içini gezen protokol üyeleri sınıfları inceleyerek öğrencilerle bol bol sohbet etti. Açılış sonrası öğrenciler ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu.

"Köydeki okul sorununu çözmek, benim için ayrı bir mutluluktu"

Akalan'ın kendisinin manevi köyü olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Çatalca Belediye Başkanımızın da desteğini, yardımını aldık. 46 günde Türkiye'de olmayan bir rekoru kırdık. 22 derslikten oluşan çok amaçlı salon, kütüphane, diğer eğitim alanlarından oluşan bu 2 katlı Akalan Atatürk İlkokulu'nu yaparak Türk milli eğitimine, çocuklarımıza Akalan Köyü'nde oturup da gidip başka yerlerde eğitim alan çocuklarımıza teslim ettik. Buradan Aziz Sancarlar, Mustafa Kemaller, bu ülkeyi yönetecek kıymetli büyükler çıkacaktır. Çünkü bizler de köy okulundan geldik. Benim 33'üncü okulum, 28'i Büyükçekmece'de diğerleri il ve ilçelerde ama en çok haz duyduğum okullardan biri buydu. Köydeki okul sorununu çözmek benim için ayrı bir mutluluktu" dedi.

Akalan Atatürk İlkokulu’nun açılışı Başkan Akgün’ün katılımıyla yapıldı

Akalan Atatürk İlkokulu’nun açılışı Başkan Akgün’ün katılımıyla yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber